La Petroșani a început în forță ”Luna curățeniei”

curateniepetrosani1Începând de ieri, din dispoziția primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, gospodarii de la firma Eolian Energy (care derulează activități de salubritate pe raza municipiului Petroșani) au înlocuit utilajele de deszăpezire și activitățile de iarnă cu cele specifice activităților edilitare de primăvară.

La debutul lucrărilor de curățenie generală, care a avut loc joi dimineață în zona cartierului Aeroport (pe str. Independenței) a participat și primarul Tiberiu Iacob Ridzi. “Pentru că în sfârșit vremea ne permite acest lucru, am decis să începem curățenia de primăvară în orașul nostru. Am început cu cartierul Aeroport, cu strada Independentei, apoi urmează să intrăm pe străzile Oituz, Aviatorilor și peste tot în zona Aeroport, după care ne mutăm în zona centrală a orașului, în parcul ”Carol Schreter” si, în fine, în zona de nord și pe Centrul Civic. În fiecare primăvară facem aceste actiuni de curățenie generală, în cadrul cărora cuprindem curățarea trotuarelor, a zonelor verzi, toaletarea pomilor și toate celelalte activități specifice”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta speră că muncitorii de la salubritate, împreună cu cei de la ajutorul social dar și cu cetățenii care vor dori, în mod voluntar, să sprijine aceste activități, vor reuși să finalizeze ”Luna curățeniei” ceva mai repede, astfel încât Petroșaniul să poată întâmpina sărbătorile de Paște în ”haine” noi, curat și înfrumusețat, așa cum se cuvine.

curateniepetrsani2

Activităților edilitar-gospodărești li s-au raliat și cei de la DADPP Petroșani, care au început deja pregătirea aranjamentelor florale. Potrivit afirmațiilor lui Daniel Vișan, directorul DADPP Petroșani, nu mai puțin de 10.000 de lalele sunt așteptate să răsară la Petroșani, urmând ca alte zeci de mii de flori de primăvară să fie plantate în perioada următoare, acestea fiind deja pregătite în serele de flori ale municipalității de la Petroșani.

Edilii speră totodată ca activitățile specifice curățeniei de primăvară să anime și spiritul civic al cetățenilor, mai ales în zona din jurul blocurilor și a caselor particulare. ”Avem în Petroșani mulți oameni cu spirit civic, care se implică în îngrijirea zonelor verzi din fața blocului în care locuiesc și-i încurajez să continue astfel de demersuri. Vreau să vă spun că avem chiar în zona străzii Independenței un cetățean în vârsă care, an de an, desfășoară activități civice de acest fel și care a reușit să amenajeze un mic parc în fața blocului în care locuiește. Am decis chiar să-i acordăm un premiu pentru spiritul său civic absolut lăudabil”, a mai precizat primaul Tiberiu Iacob Ridzi.

curateniepetrosani3