Laurențiu Nistor: ”România trebuie să se unească în jurul interesului național”

nistor laurentiuPreședintele PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor a prezentat astăzi în Parlamentul României o declarație politică având ca temă dezbaterile pe tema democrației și a justiției în România care au avut loc, pe 22 martie, în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European.

”O dezbatere care pe fond a fost utilă, cei interesați fiind informați cu privire la evoluția ultimelor evenimente din România, cu decizii clare și argumente. Am constatat însă cu tristețe, dar și cu revoltă, faptul că din partea țării noastre au vorbit oameni care au uitat că sunt români și nu s-au putut abține să nu dezinformeze și să nu lanseze afirmații ce nu au legătură cu realitatea. Am reușit să fim, astfel, singura țară care își spală rufele în Parlamentul European”, spune Laurențiu Nistor.

Deputatul hunedorean arată că filosoful Gabriel Liiceanu, care a știut mereu să se adapteze conjuncturilor politice, a făcut-o și de această dată. A acceptat să o sprijine pe doamna Monica Macovei, intrând în corul isteric dirijat de aceasta. ”Nu ne explicăm altfel cum, domnul Liiceanu a afirmat că liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi spus că își dorește demiterea șefei DNA, respectiv demiterea doamnei Laura Codruța Kovesi. O dezinformare gravă, având în vedere că această afirmație nu există. Intelectualii de nivelul lui Gabriel Liiceanu nu ar trebui să intre în astfel de jocuri ale dezinformărilor, cu atât mai mult cu cât se afla acolo într-un context de reprezentare a României. De altfel, Liviu Dragnea a afirmat că se gândește să depună o plăngere penală împotriva lui Gabriel Liiceanu pentru cele afirmate la Bruxelles. Un demers pe care îl susțin, având în vedere că declarațiile domnului Liiceanu sunt false”, explică Nistor.

Similar, deputatul Laurențiu Nistor apreciază că, în aceeași notă s-a desfășurat și discursul Monicăi Macovei, care a lansat în mod repetat atacuri la persoană, cu mesaje inacceptabile ce au un efect direct asupra imaginii țării noastre. ”Astfel de afirmații pun într-o lumină falsă atât instituțiile din România, cât și liderii politici, lideri aleși democratic în urma votului liber exprimat de români în 11 decembrie 2016. Pot înțelege faptul că doamna Macovei știe să acționeze doar la comandă și să îndeplinească ordine, dar când își reprezintă țara ar trebui să folosească rațiunea. Manipulări, dezinformări, circ ieftin – sunt doar câteva dintre cuvintele ce pot descrie ceea ce au făcut cei doi români la Bruxelles. Acum, când se vorbește despre două viteze în UE, România trebuie să se unească în jurul interesului național, cel mai nociv lucru fiind să vorbim despre țara noastră pe două voci”, a mai spus liderul PSD Hunedoara în declarația sa politică rostită la Parlament.