Prințul Charles al Marii Britanii, vizită oficială la București

printul charlesPrințul Charles, moștenitorul Coroanei Britanice a fost primit, miercuri, la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, în cadrul celei de-a doua vizite oficiale pe care Prințul de Walles o face în România, acesta fiind de altfel o prezență constantă în țara noastră, în desele vizite private pe care le-a făcut în ultimii ani în special în Transilvania.

Printre cei prezenți la evenimentul de primire a Prințului de Wales de către Președintele Klaus Iohannis s-au numărat ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, și directorul executiv al Fundației „Prințul de Wales România”, Aura Woodward. Cei doi au avut convorbiri tete-a-tete și oficiale, pe tema relației România — Marea Britanie, Brexit, situația comunității românești din Regatul Unit, activitatea caritabilă desfășurată de Prințul de Wales în România, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

”L-am primit astăzi, la Palatul Cotroceni, pe Prinţul Charles, un prieten apropiat al României. Prin implicarea sa susţinută şi constantă, Prinţul Charles are un merit important în promovarea imaginii și a potențialului natural ale României în lume”, a spus Președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului l-a decorat pe Prințul de Wales cu Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

Prințul Charles va avea, zilele următoare, o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, membri ai familiei regale române dar și cu organizații care lucrează în domenii variate, dar care ‘au un numitor comun — implică o colaborare, într-un fel sau altul, între Marea Britanie și România’.