”Arc peste timp” la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva

muzeu arc peste timpMuzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara organizează marți, 4 aprilie 2017, vernisajul expoziției „Muzeul din Deva – Arc peste timp”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal Sibiu și va avea loc în Palatul Magna Curia începând cu ora 11.00.

Expoziția, care prezintă în 30 de panouri cele mai importante momente din istoria de mai mult de un secol a instituției devene, a fost gândită de dr. Iosif Vasile Ferencz, cercetător științific la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, împreună cu dr. Alexandru Nicolaescu (curator) și Chris Balthes (grafic design) de la Muzeul Național Brukenthal și a putut fi admirată inițial la Sibiu, în Cabinetul de Cartografie din incinta Palatului Brukenthal, în perioada 19 octombrie – 6 noiembrie 2016.

Muzeul Național Brukenthal Sibiu a inițiat în cursul anului trecut un proiect intitulat „Colecții private și muzee din România”, în cadrul căruia a cooptat mai mulți parteneri printre care se numără și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva. Proiectul își propune să prezinte cele mai vechi muzee din România, astfel încât, în cadrul expoziției intitulate „Muzeul din Deva – Arc peste timp” se redă istoria Muzeului Civilizației Dacice și Romane prin intermediul unor materiale foto-documentare ce descriu evoluția instituției de la constituirea colecțiilor în ultima parte a secolului al XIX-lea și până în prezent. Sunt de asemenea prezentate personalitățile care au ajutat la dezvoltarea colecțiilor și a muzeului precum și activitatea științifică valorificată în reviste de specialitate”, a declarat dr. Iosif Vasile Ferencz.

La realizarea expoziției au colaborat dr. Daniel I. Iancu și dr. Marius Barbu.