Cercetătorii INSEMEX, parte din echipa inventatorilor premiați la Salonul de Inventică de la Geneva

insemexgeneva1Cel de al 45-lea Salon Internațional de Invenții de la Geneva (Elveția), a avut loc în perioada 29 martie-2 aprilie 2017. Acesta este considerat drept cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii.

Invențiile românești prezentate la Salonul de la Geneva – Elveția au fost premiate de către membrii Juriului Internațional cu 34 de medalii de aur și 8 medalii de argint, cărora li s-au adăugat și 10 distincții speciale, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Cercetării și Inovării (MCI).

În standul României realizat sub egida Ministerului Cercetării și Inovării, care a asigurat selecția invențiilor și plata participării acestora la Salon, au fost prezentate 40 de invenții. Alte 8 invenții românești au fost prezentate pe costuri proprii. „În urma jurizării a celor peste 2.000 de lucrări prezentate la Salon, Juriul Internațional a decis acordarea a 34 de medalii de aur și a 8 medalii de argint pentru invențiile românești, cărora li s-au adăugat și 10 premii speciale. Palmaresul inventatorilor români a fost completat cu încă 17 premii oferite de delegațiile străine prezente la ziua României. Ca urmare, palmaresul final se prezintă astfel: 34 de medalii de aur, 8 medalii de argint și 27 de premii speciale (10 acordate la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 31 Martie și 17 acordate cu ocazia organizării Zilei României în stand)”, se arată în comunicatul de presă.

insemexgeneva2

Aceeași sursă afirmă că românii participanți cu stand propriu au prezentat 5 invenții, obținând 3 medalii de aur și 2 de argint, și un premiu special acordat la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 31 martie. Dintre acestea, două medalii de aur, una de argint și un premiu special au fost adjudecate de echipa cercetătorilor de la INSEMEX Petroșani. Echipa cercetărilor de la apreciatul institut de cercetare din Petroșani a fost condusă de către dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INCD-INSEMEX. ”Am participat și în acest an la Salonul de Inventică de la Geneva și, după cum se vede, munca echipei de cercetători-inventatori din cadrul colectivului nostru a fost și de această dat apreciată. Ne întoarcem de la acest eveniment cu două medalii de aur, una de argint și un premiu special venit tocmai din Hong Kong. Sunt rezultate care ne onorează și pentru care întregil colectiv al INSEMEX Petroșani merită aprecierile de rigoare. le mulțumesc colegilor mei și, în mod special, inventatorilor, pentru aceste noi performanțe de nivel mondial care reconfirmă statutul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare de la Petroșani”, a declaat George Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani.

insemexgeneva5

Salonul Internațional de Inventică a fost organizat sub înaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elvețian, statul și orașul Geneva, precum și de Organizația Mondială pentru Proprietate Intelectuală-OMPI. Ediția Geneva — 2017 poate fi prezentată în cifre astfel: suprafața de expunere de 8.500 m.p. a găzduit 725 expozanți din 40 țări, din 5 continente, din care 80% companii, universități, organizații de stat și 20% investitori și cercetători privați.

insemexgeneva3