Asociația Orașelor din România confirmă / Dănuț Buhăescu – Cel mai activ primar !

primarbuha3Zilele trecute, la București a avut loc o nouă reuniune de lucru a Asociației Orașelor din România. La eveniment au fost prezenți mai mulți miniștri ai Cabinetului condus de Sorin Grindeanu împreună cu Primul Ministru.

Cu acest prilej, în prezența reprezentanților Guvernului României și a Primului Ministru Sorin Grindeanu, au fost analizate problemele majore care se confruntă orașele din România, fiind identificate, din fericire, și unele soluții care vor fi analizate în vederea îmbunătățirii activității UAT-urilor din România.

Peste 100 de primari ai orașelor din România au discutăt aici și despre problemele cu care se confruntă administrația publică locală.
Acestea au fost prezentate Primului-Ministru Sorin Grindeanu, Viceprim-Ministrului, Ministrul Dezvoltării – Sevil Shhaideh, ministrului Finanțelor Publice – Viorel Ștefan, ministrului Consultării Publice și Dialogului Social – Gabriel Petrea, ministrului delegat pentru Fonduri Europene – Rovana Plumb, ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Petre Daea.

Un alt moment important al acestei reuniuni a Asociației Orașelor din România a fost marcat de festivitatea premierii unor primari care s-au remarcat prin activitatea lor din anul precedent. Astfel, mai mulți primari din România, dar și ai unor localități hunedorene au fost premiați de Asociația Orașelor din România. Printre aceștia se numără și primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu. Acestuia i-a fost acordat premiul pentru ”Cel mai activ primar al unui oraș din România”.

primarbuha2”Le mulțumesc colegilor primari din cadrul acestei asociații reprezentative a comunităților urbane din România pentru acest premiu care, evident, mă onorează și care apreciază efortul pe care noi, întreaga echipă de la Primăria orașului Uricani, l-am depus și-l depunem pentru depășirea greutăților cu care se confruntă comunitatea noastră locală. Sigur că acest premiu ne și mobilizează să găsim idei și soluții constructive prin care să câștigăm noi și noi finanțări necesare dezvoltării orașului Uricani și, în general, a Văii Jiului”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Un premiu pentru activitatea sa din Primărie i-a fost conferit și unui at primar de oraș din regiunea Văii Jiului, respectiv Nicolae Dunca, primarul orașului Uricani.

prmari