Sesiune de informare Start-up Nation la Deva

startupPeste 250 de viitori antreprenori au participat la sesiunea de informare a programului Start-up Nation, desfășurată în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara. Prezentarea programului a fost realizată de către secretarul de stat Ilan Laufer de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și secretarul de stat Adrian Mlădinoiu de la Secretariatul General al Guvernului. La finalul prezentării, cei doi demnitari au răspuns întrebărilor adresate din sală de cei interesați să acceseze programul Start-up Nation.

Întâlnirea a fost organizată de către Agenția de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara și Consiliul Județean Hunedoara. Un cuvânt de deschidere și încurajări pentru hunedorenii interesați să demareze o afacere nouă au venit din partea președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, și a celor doi vicepreședinți, Daniel Andronache și Sorin Vasilescu.

Prin programul Start-up Nation se estimează crearea a minimum 10.000 de noi locuri de muncă anual în cadrul celor 10.000 de întreprinderi nou înființate care vor trebui să angajeze minimum 1 salariat cu contract de muncă pe durată nedeterminată și să-l mențină în activitate cel puțin 2 ani, pentru obținerea finanțării în valoare de 200.000 lei.

startup3

În cadrul programului sunt eligibile doar anumite tipuri de activități, precum: producție și programare IT, industrii creative fără CAEN, servicii, comerț și alte activități. Printre activitățile neacceptate la finanțare se numără: intermedierile financiare, tranzacțiile imobiliare, jocurile de noroc, activitățile agricole, etc.

Accesarea alocației financiare nerambursabile presupune asumarea următoarelor obligații pe întreaga perioadă de monitorizare: asigurarea bunurilor achiziționate, menținerea locurilor de muncă nou create, menținerea bunurilor achiziționate în patrimoniul firmei, amortizarea normală a activelor. Accesarea finanțării nerambursabile se face prin înscrierea online a planului de afaceri și anexelor conform procedurii de implementare care urmează să intre în vigoare și ce va fi publicată pe site-ul AIPPIMM.

startup1