Festivalul ”Fii star în țara ta”, locul în care România magică învinge România tragică !

Steag cu siglaFestivalul-concurs „Fii star în ţara ta!”, Vulcan 2017, a luat o amploare neaşteptată la această a IV-a ediţie avându-se în vedere numărul mare de participanţi – aproximativ 200, mai precis 171 cu fişe depuse şi alţi 30 care şi-au anunţat înscrierea – la cele opt secţiuni ale concursului: muzică populară, uşoară, instrumentală, duete, ansambluri, dansuri popolare şi moderne, folk şi teatru.

Festivalul se va desfăşura la Clubul IMAX Vulcan, Valea Jiului, pe parcursul a trei zile, 28 – 30 aprilie 2017 şi va debuta cu o amplă paradă a participanţilor şi susţinătorilor concurenţilor, care vor veni, pe lângă cei din judeţul Hunedoara, din  Maramureş, Satu Mare, Bistriţa, Sibiu, Mediaş, Baia de Aramă, Rovinari, Tg. Jiu, Turceni, Craiova, Slatina, Turnu Severin, Caransebeş, Timişoara, Lipova, Arad etc.

Paleta categoriilor de vârstă este extrem de largă! Există concurenţi de patru ani, dar şi de 50 de ani. La cei de 50 de ani am privit lung crezând că este o glumă, pentru că aspectul şi atitudinea efervescentă păreau ale unor oameni de cel mult 40 de ani. Unul dintre aceşti participanţi concura la trei secţiuni din festival.

Organizatorii Festivalului „Fii star în ţara ta!” – Cătălin Ţugulea, Restaurantul La Ţugu şi Sorin Rosmenteniuc, Clubul IMAX Vulcan – nu sunt la prima acţiune culturală, implicarea lor în a revigora viaţa comunităţii, în a valorifica resursele umane din Valea Jiului, pentru că au cu ce: medalii de aur, premii naţionale şi recunoaştere internaţională etc. – , par a fi conştienţi de aşteptările publicului şi ale concurenţilor.

Pentru ca evenimentul, de înăţimea unui festival naţional, să fie unul de calitate, acestora li s-au alăturat Asociaţia Culturală „Rosa Multiflora” Petroşani, reprezentată de Costel Avram, Asociaţia Comitetului de Iniţiativă Economică Petroşani-Valea Jiului – preşedinte Constantin Fulga, „1001 Articole” şi „Lumea Copiilor” – Nicolae Chirculescu, Sindicatul „Huila”  – Laszlo Domokos, reprezentanţi zonali ai firmelor Pepsi şi Elit.

fii staarrr

Universitatea Petroşani care, prin rectorul Radu Sorin, a dorit să susţină evenimentul având în vedere amploarea sa, dar surpriza plăcută a venit de la colectivul INSEMEX Petroşani şi Sindicatul vestitului Institut, care, la iniţiativa directorului general Arthur Găman, vor sprijini premierea concurenţilor.

Şi omul de afaceri lupenean Emil Părău, cel care susţine, de ani şi ani, talente culturale şi sportive de nivel naţional şi chiar european, a fost de acord să se alăture sponsorilor. Lista este deschisă, pentru că nevoile unui eveniment de asemenea anvergură nu sunt deloc mici…

Susţinătorii aşteaptă de la organizatori calitate în jurizare, exigenţă şi ţinută în desfăşurarea evenimentului.

star2

Intenţia celor ce s-au adunat şi continuă să se adune în jurul acestei idei este  de „spargere a barierelor” unei mentalităţi păguboase, cum că Valea Jiului ar înseamna doar mineriade şi sărăcie. Toţi cei care pot şi, mai ales, doresc, să treacă peste orgolii care s-au dovedit păguboase, să-şi unească forţele în câteva acţiuni de amploare cu răsunet naţional, pentru că ele se desfăşoară mereu, dar la nivel local, iar talente de excepţie există, potenţialul este uriaş, doar organizarea şi unitatea au lăsat de dorit.

Partenerii media ai Festivalului „Fii star în ţara ta!”- Valea Jiului, Vulcan 2017, sunt Ziarul Exclusiv, Avantul Liber, Ziarul Văii Jiului, Cronica Văii Jiului, Gazeta de dimineaţă, Mesagerul Hunedorean, Mondo TV& MondoFM Petrosani…

Capetele de afiş ale spectacolului din seara Galei laureaţilor vor fi anunţate în timp util, după confirmarea artiştilor.

afis star in tara ta