Cercetătorii INSEMEX Petroșani culeg noi aprecieri la saloanele europene de invetică

Home Economie Cercetătorii INSEMEX Petroșani culeg noi aprecieri la saloanele europene de invetică
Cercetătorii INSEMEX Petroșani culeg noi aprecieri la saloanele europene de invetică

invetica INSEMEXDupă rezultatele excepționale obținute și în acest an de echipa cercetătorilor de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare INSEMEX Petroșani la Salonul Internațional de Inventică de la Geneva (Elveția), ecourile unor noi performanțe similare au ajuns în Valea Jiului după ce, zilele trecute, alți cercetători ai apreciatului institut de la Petroșani s-au întors cu noi medalii de la Salonul de Inventică de la Barcelona (Spania).De această dată, au cules lauri și au obținut medalii de aur pentru proiectele inovative prezentate la acest important salon de inventică europeană, dr. ing. Nicolae Vlasin și dr.ing. Maria Prodan.

„Am participat la acest salon internațional de inventică din Spania cu două brevete de invenții ale colegilor noștri, respectiv un stand  pentru cercetãri imagistice ale exploziilor de gaze, invenție care a obtinut medalia de aur și un premiu special al Organizatiei „Technopol-Moscow” – The Science & Technology Association din Moscova precum și cu un brevet care reprezintă cercetãri în vederea determinãrii limitelor de explozivitate ale gazelor inflamabile, care, de asemenea, a obtinut o medalie de aur. Suntem extrem de mândri de rezultatele pe care le obținem în ultimul timp, la acest gen de manifestãri”, a declarat dr. ing. Artur Gãman, director general INCD INSEMEX Petrosani.

gaman

Lucrările premiate de cercetătorii de la INCD INSEMEX la Salonul ”INNOVA” de la Barcelona sunt:

  • STAND PENTRU CERCETAREA IMAGISTICĂ A EXPLOZIILOR DE GAZE, autori Vlasin Nicolae-Ioan, Găman George Artur, Ghicioi Emilian, Lupu Constantin, Păsculescu Vlad Mihai, Pupăzan Gheorghe Daniel, Prodan Maria, Călămar Angelica Nicoleta, Cioclea Doru, Nălboc Irina, Şuvar Marius, Florea Gheorghe-Daniel
  • STAND PENTRU DETERMINAREA LIMITELOR DE EXPLOZIE PENTRU VAPORII LICHIDELOR INFLAMABILE, autori Prodan Maria, Găman George Artur, Ghicioi Emilian, Lupu Constantin, Cioclea Doru, Păsculescu Vlad Mihai, Gabor Dan, Vlasin Nicolae-Ioan, Jurca Adrian, Szollosi-Moţa Andrei, Nălboc Irina, Şuvar Marius

Directorul general al INSEMEX precizează că șirul succeselor în activitatea de cercetare nu se oprește aici, pentru că alte echipe de cercetători ai INCD INSEMEX vor participa, în perioada imediat următoare, la alte competiții similare naționale și internaționale. ”Urmează un alt important Salon Național de Inventică la care vom participa. Acesta va avea loc la Iași, la finalul lunii viitoare. Vom participa cu 10 brevete de invenție și sunt absolut convins că, la finalul acestui eveniment, zestrea celor 10 medalii de aur pe care deja le-am obținut pentru brevetele elaborate de echipa noastră de cercetători de la începutul acestui an, va crește”, a mai precizat dr. ing. Artur Gãman.