Liceenii din Petrila, campioni ai ”Cupei Universitas” la fotbal

Home Educație Liceenii din Petrila, campioni ai ”Cupei Universitas” la fotbal
Liceenii din Petrila, campioni ai ”Cupei Universitas” la fotbal

DSC_0148După o zi de maraton sportiv pe terenul sintetic de fotbal al Universității din Petroșani, liceenii în curs de absolvire ai Colegiului ”Constantin Brâncuși” din Petrila și-au adjuderat trofeul celei de-a III-a ediții a ”Cupei Universitas” la fotbal, învingând în finală, echipa liceenilor de la Colegiul Economic ”Hemes” din Petroșani.

Competiția din acest an, organizată de Universitatea din Petroșani, a reunit la start reprezentativele de fotbal ale elevilor din clasele a XII-a de la toate uniățile liceale din Valea Jiului, dar și de la Liceul din Hațeg. Potrivit prorectorului Universității din Petroșani, prof.niv.dr.ing. Eduard Edelhauser, competiția face parte din seria de acțiuni destinate promovării Universități din Petroșani în rândul viitorilor potențiali studenți. ”A fost o zi grea, vremea nu ne-a ajutat la început, dar în cele din urmă s-a dovedit a fi bună pentru sport, însă a fost un eveniment reușit care s-a concretizat prin prezența a peste 100 de elevi de liceu, care au putut, pe lângă competiția în sine, să vadă câte ceva din ceea ce însemnă campusul Universității noastre și atmosfera de aici. Unii au câștigat, alții au piedut, cum e firesc în sport, dar în definitiv eu cred că toți am avut câte ceva de câștigat și eu sper că în iulie, când acesști tineri și colegii lor vor trebui să decidă unde să meargă la facultate, să-și aducă aminte de aceste momente și să opteze pentru una din facultățile de la Universitatea din Petroșani”, a declarat prorectorul Eduard Edelhauser.

DSC_0136

Trofeul și diploma de campioni și vicecampioni ai ediției din acest an a Cupei interliceale ”Universitas” la fotbal a fost înmânată de unul dintre cei mai titrați sportivi ai României, Toma Coconea, supranumit ”vulturul din Carpați”, care este, la rândul său, student al Univrsității din Petroșani. Alături de acesta, la festivitatea de premiere a fost prezent și un alt sportiv de excepție al Văii Jiului, fotbalistul Damian Militaru, fosta vedetă a echipei de glorie Jiul Petroșani.

”Este pentru mine o onoare că am fost desemnat astăzi să efectuez premierea câștigătorilor acestei competiții, alături de Damian Militaru și de domnul prorector Edelhauser, la fel cum o onoare pentru mine este și decizia conducerii Universității de a mă desemna, anul acesta, pentru a reprezenta imaginea publică a acestei instituții academice. Ne-am dorit să facem și o acțiune inedită astăzi, să aducem Cupa pe calea aerului, cu parapanta… N-a fost posibil, din păcate, din cauza vemii, dar probabil vom face acest lucru la ediția următoare. Eu îi încurajez pe tinerii care vor să urmeze facultatea aici, la Universitatea din Petroșani, să facă acest lucru fără rezerve, pentru că aici este locul unde, prin educație, dar și prin sport și alte activități conexe, pot să-și testeze și să-și depășească limitele”, a declarat Toma Coconea.

DSC_0132

Câștigătorii ediției din acest an a Cupei Universitas au avut ocazia de a juca un meci amical și cu echipa reprezentativă a profesorilor de la Universitatea din Petroșani, echipă cărora li s-au alăturat și cei doi sportiv-model al Văii Jiului, Toma Coconea și Damian Militaru.

DSC_0160

DSC_0145

DSC_0153