Ludovic Orban ”an marche” spre președinția PNL, cu liberalii hunedoreni alături

Home Politică Ludovic Orban ”an marche” spre președinția PNL, cu liberalii hunedoreni alături
Ludovic Orban ”an marche” spre președinția PNL, cu liberalii hunedoreni alături

Candidatul la președinția Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat marți, la Deva, că 27 de filiale județene îl susțin în cursa pentru a ajunge în fruntea PNL, el arătând că beneficiază și de sprijinul a peste 6.000 de membri importanți ai partidului.

„În toate filialele județene am obținut peste 6.000 de semnături de susținere a candidaturii mele din partea primarilor, viceprimarilor, consilierilor județeni, consilierilor locali ai PNL, președinților de organizații locale. De asemenea, semnăturile de susținere a marii majorități a parlamentarilor PNL. Practic, candidatura mea nu este una care e susținută doar de 27 de președinți de filiale județene, ci și de o mare parte din baza PNL”, a spus Orban,

El a menționat că mai sunt cinci filiale județene ale PNL de unde așteaptă o susținere a candidaturii sale.

Întrebat despre primele măsuri pe care le va lua în situația în care va ajunge să conducă PNL, Ludovic Orban a declarat că se va implica pentru reorganizarea partidului și că toate deciziile importante vor fi luate după o consultare largă a membrilor acestuia. „Voi desființa antecamera. Nu voi tolera coconul acela care se formează în jurul fiecărui lider. Locul de muncă nu va fi în birou, va fi în țară. Imediat după congres voi începe ample turnee în țară pentru a porni reorganizarea partidului, pentru a motiva membrii PNL să se implice și, de asemenea, pentru a porni o campanie de atragere a oamenilor de calitate în PNL. (…) În toate deciziile importante ale PNL va exista o consultare amplă a bazei partidului. De asemenea, cred că PNL trebuie să se reconecteze la oamenii care împărtășesc viziunea noastră, valorile, principiile, ideile, care își doresc altceva decât ceea ce le oferă astăzi partidul de guvernământ și care au nevoie de un reprezentant politic care să se bată pentru ei”, a arătat Orban.

La rândul său, președintele organizației județene PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș, a declarat că liberalii din județ susțin candidatura lui Ludovic Orban la funcția de președinte al partidului. „Eu consider că astăzi (Ludovic Orban, n.r.) este cea mai bună soluție pentru a prelua conducerea PNL. (…) În urma discuțiilor pe care le-am avut cu primarii, cu președinții de organizații, peste 95% dintre acești oameni, care reprezintă structura PNL și care contează, au înclinat balanța spre susținerea lui Ludovic Orban ca președinte al PNL la nivel național”, a spus Heiuș.

Ludovic Orban s-a aflat marți în județul Hunedoara, prilej cu care s-a întâlnit cu membrii partidului și cu candidatul PNL la Primăria Lupeni, iar la Deva și cu reprezentanții filialei județene Hunedoara.

AGERPRES