Lions Club Petroșani Via Regis și Leo Club Lupeni se alătură rețelei mondiale a Cluburilor Lions

Home Educație Lions Club Petroșani Via Regis și Leo Club Lupeni se alătură rețelei mondiale a Cluburilor Lions
Lions Club Petroșani Via Regis și Leo Club Lupeni se alătură rețelei mondiale a Cluburilor Lions

La 100 de ani de la înființarea, în SUA, a Clubului Lions, Valea Jiului se alătură acestei distrinse organizații care are ca scop ajutorarea comunităților locale din întreaga lume. Astfel, sâmbătă, 27 mai, la Petroșani a avut loc chartarea Clubului Lions Petroșani.

Asociația Internațională a Cluburilor Lions a început cu visul omului de afaceri Melvin Jones, din Chicago. El a crezut că este necesar ca membrii ai cluburilor locale de afaceri ar trebui să își extindă orizontul de la preocupările strict profesionale la preocupări de ajutorare a comunităților locale și a celor din întreaga lume.

Evenimentul de la Petroșani s-a bucurat de prezența unor invitați de marcă din cadrul Clubului Lions România, precum Daniela Holzhaimer – guvernatorul Districtului 124 România, Cati Pascal – inspector pe regiune, Toma Mișca – inspector zonal, Răzvan Rotta – GMT al districtului și Mariana Frățilescu – președintele Filialei Lions Sarmisegetuza din Deva (”nașul” celui mai tânăr Club Lions înființat la Petroșani), dar și de prezența unor invitați din rândul personalităților publice ale Văii Jiului, precum Rectorul Universității din Petroșani – prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, directorul Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu” din Vulcan – prof. Malvine Socaci, directorul Colegiului Tehnic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani – prof. Camelia Paraschiv, directorul Clubului Copiilor din Petrila și Lupeni – prof. Radu Chința, președintele CAR Parîngul – dr.ing. Dumitru Răscolean, directorul general al Pregoterm Vulcan – ing. Marius Danci, oamenii de afaceri Francisc Gerschner și Nicu Chirculescu și mulți alții.

La Petroșani, organizația va funcționa sub titulatura de ”Lions Club Petroșani – Via Regis” și va fi condusă de prof. Cosmin Kiss (directorul Clubului copiilor și Elevilor din Petroșani-Vulcan) în calitate de Președinte, precum și de un comitet de conducere din care mai fac parte: Mariana Danci – vicepreședinte 1, Daniel Ianoși – vicepreședinte 2, Alina Modorcea – secretar și Ionel Moruș – trezorier.

”Ne bucurăm de faptul că am reușit să constituit și la Petroșani acest Club Lions, în cadrul căruia promovăm câteva dintre cele mai importanțe calități umane, de la profesionalism și prietenie, la educație și solidaritate. Mulțumim liderilor Districtului 124 România care ne-au încurajat, susțint și care au fost prezenți la constituirea Clubului de la Petroșani și tuturor celor care au venit deja alături de noi”, a declarat Cosmin Kiss, președintele Club Lions Petroșani Via Regis.

Sub coordnarea acestui Club Lions a fost înființată și o structură dedicată tinerilor, Leo Club Lupeni. Aceasta va fi condusă de o echipă cu Raul Rober Rusu – președinte, Gabriela Adina Alexa – vicepreședinte, Rareș Andrei Tucaciuc – secretar și Adrian Chiciudean – trezoier.

”Sigla organizatiei are ca elemente figurative doi lei, unul ce priveşte cu mândrie spre trecut, iar altul ce priveşte cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociaţiei. Sloganul organizaţiei “We serve” este deviza membrilor cluburilor Lions din intreaga lume. Alături de ceilalṭi membrii din cluburile Districtului 124 România, membrii Clubului Lions Deva Sarmizegetusa oferă voluntar sprijin umanitar celor aflați la nevoie. Membrii clubului nostru contribuie la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare”, a spus Mariana Frățilescu, președintele Clubului Lions Sarmizegetusa din Deva, cea care a lansat invitația comunității locale din Valea Jiului de a se alătura acestui proiect.