„Special Olympics”, jocuri sportive pentru copii speciali

Şcoala Gimnazială „I.G.DUCA” Petroşani organizează miercuri, 31 mai 2017, o nouă ediție a etapei județene „Special Olympics”- Sport pentru viaţă- concurs sportiv pentru copiii şi tinerii cu Cerințe Educaționale Soeciale (C.E.S.) eveniment ajuns la ediţia a V-a și aflat în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene 2017, domeniul SPORTIV, poziţia 1.

La acest concurs vor participa un număr de circa 100 de copii şi tineri cu C.E.S. alături de antrenorii lor, de la  C.S.E.I. “Rudolf Steiner” Hunedoara, C.S.E.I. “Rudolf Steiner” locaţia Lupeni. C.P.C. Simeria, Asociaţia de Voluntariat ”Casa Polliccino” Petroşani, Asociaţia Down Lupeni, Şcoala Gimnazială Nr. 7 Petroşani, Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” Petroşani, Şcoala Gimnazială I.G.DUCA Petroşani, Liceul Tehnologic Ovid Densuşianu Călan, Școala Gimnazială „I.D. Sîrbu” Petrila, Şcoala Gimnazială Avram Stanca Petroşani.

Concursul se va desfăşura   la sala de sport de pe strada Oituz, nr. 7, începâd cu ora 10,00.

”Fiecare copil este unic şi îşi are propria sa valoare, indiferent de problemele pe care le prezintă în procesul de învăţare şcolară. Recunoaşterea drepturilor egale pentru toţi oamenii, în general şi pentru toţi copiii, în mod special, fără discriminare, subliniază faptul că nevoile fiecăruia sunt la fel de importante. Special Olympics este pe plan mondial o poveste de succes. În jurul lumii, mai mult de un milion de copii şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale, din mai mult de 160 de ţări, iau parte la evenimente sportive şi competiţii pe toata durata anului. Sportivii se antreneaza la mai mult de 26 de sporturi Olimpice la nivel local, naţional si internaţional, în fiecare an având loc peste 20.000 de competiţii la nivel mondial. La Special Olympics  sunt preţuite abilităţile, dăruirea, succesul, lucrul în echipă şi implicarea comunităţii. A câştiga în conceptul Special Olympics nu se referă doar la „cel mai bun, cel mai puternic, cel mai rapid” ci la împlinirea fiecărui copil. Totul este posibil datorită puterii spiritului uman şi al motto-ului Special Olympics: „Vreau să câştig, dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea !”, explică organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă primit la redacție.