Personajele poveștilor din lumea copiilor au invadat Petroșaniul

Home Cultură Personajele poveștilor din lumea copiilor au invadat Petroșaniul
Personajele poveștilor din lumea copiilor au invadat Petroșaniul

Zeci de personaje de poveste au coborât din paginile cărților direct în mijlocul copiilor din municipiul Petroșani, care au venit cu miile în centrul Petroșaniului, la deja multașteptata paradă a costumelor de carnaval, organizată la Petroșani de Administrația Publică Locală, cu ocazia zilei de 1 Iunie.

Câteva mii de copii au au ținut să participe la acest eveniment, cu părinții și bunicii, pentru a admira personajele de poveste întrupate cu talent de actorii Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani, dar și de foarte mulți copii, care au venit de acasă îmbrăcați cu costumele de carnaval s-au deghizați în personajele din poveștile favorite.

Și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a venit pregătit așa cum se cuvine la un astfel de eveniment. El a fost flancat, pe tot parcursul paradei, de prințesa Maria și prințul Andrei, cei doi frumoși copii ai familiei sale. ”E Ziua Internaţională a Copiilor, e sărbătoarea lor, dar după cum se vede nu numai a lor, ci şi a părinţilor, a bunicilor şi a domnişoarelor şi doamnelor educatoare, care împart zi de zi greutățile, dar mai ales bucuriile cu aceşti micuţi, care sunt foarte năzdrăvani. Am venit și eu, împreună cu Maria și Andrei, să ne bucurăm de aceasă frumoasă lume a copilăriei, care a umplut astăzi străzile orașului nostru. Organizăm această acțiune care transformă Petroșaniul într-un loc de poveste deja de câțiva ani buni și mă bucur că ea a devenit atât de populară în rândul oamenilor. Cy siguranță copiii noștri merită o astfel de acțiune, pentru că ei sunt tot ceea ce avem mai de preț, ei sunt viitorul nostru și al comunității noastre. Și pentru că 1 Iunie este ziua lor, Ziua Copiilor, folosesc și acest prilej pentru a le transmite un sincer La mulți și feiciți ani !”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

De Ziua Copiilor, nu doar parada costumelor de carnaval a fost punctul de actracție al zilei pentru copiii din Petroșani, ci și jocurile la care aceștia au fost invitați pe parcursul zilei, în Centrul civic al municipiului, transformat preț de câteva ore într-un adevărat orășel al copiilor. Aici au avut loc mici spectacole, o ”expoziție” a statuilor vivante avându-i ca protagoniști pe aceeași minunați actori ai teatrului din Petroșani, concusuri și jocuri dedicate copiilor etc. Toate au făcut deliciul unei frumoase Zile a Copiilor, marcate în avans la Petroșani.

Parada costumelor de carnaval va fi reeditată pe 1 iunie, de la ora 13,00 la Vulcan, pe Bulevardul Mihai Viteazu, unde sunt așteptați copiii din această localitate pentru a se bucura așa cum se cuvine de Ziua Copiilor.