Ziua Copiilor a deschis porțile IPJ Hunedoara pentru copii

Home Educație Ziua Copiilor a deschis porțile IPJ Hunedoara pentru copii
Ziua Copiilor a deschis porțile IPJ Hunedoara pentru copii

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului (1 Iunie), Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara a organizat, în data de 31 mai a.c., la sediul din Deva, „Ziua Porților Deschise”.

În cadrul acestei activităţi, poliţiştii din cadrul structurilor de prevenire a criminalităţii, resurse umane, rutieră, acțiuni speciale, ordine publică şi cei ai Serviciului Criminalistic au prezentat o parte din dotările tehnico-logistice pe care le folosesc în cadrul activităţilor pe care le desfăşoară zilnic, pentru siguranţa cetăţenilor.

Parcarea inspectoratului a fost luată cu asalt, încă de la primele ore ale dimineţii, de zeci de elevi (peste 300) şi cadre didactice ale unor unităţi de învăţământ din Deva, dornici să afle cât mai multe despre mijloacele de intervenţie şi modalităţile prin care oamenii legii acţionează pentru a-i prinde şi a-i trimite după gratii pe infractori.

Autospecialele din dotarea mascaților, autolaboratorul criminalistic, dar şi câinii de serviciu au stârnit curiozitatea celor mici, care le-au pus o mulţime de întrebări poliţiştilor, care au fost astfel nevoiţi să dezvăluie o parte dintre „secretele meseriei” lor. Copiii au primit, pe lângă diplome de participare, sfaturi și recomandări pentru prevenirea diferitelor categorii de infracţiuni.

”Această activitate este deja una de tradiţie, poliţiştii hunedoreni marcând în fiecare an „Ziua Internaţională a Copilului” prin activităţi menite să promoveze activitatea instituţiei şi să îi familiarizeze pe cei mici cu specificul muncii de prevenire şi combatere a diferitelor genuri de infracţiuni”, au declarat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Activităţi similare au avut loc şi la alte subunităţi de poliţie din judeţ.