Fotbal de mare clasă, sâmbătă, 3 iunie, pe stadionul Jiul din Petroșani

Home Educație Fotbal de mare clasă, sâmbătă, 3 iunie, pe stadionul Jiul din Petroșani
Fotbal de mare clasă, sâmbătă, 3 iunie, pe stadionul Jiul din Petroșani

Municipiul Petroșani găzduiește sâmbătă, 3 iunie 2017 un eveniment sportiv de excepție. Este vorba despre întâlnirea pe stadionul ”Jiul”, pentru un meci amical, a echipelor de glorie ale Jiului Petroșani și Universității Craiova.

”Este un moment aşteptat cu multã nerãbdare pe stadionul care în aceastã varã împlineşte 35 de ani, un stadion pe care au cãlcat în timp nume devenite de-acum legende în cartea de istorie a fotbalului. De asemenea, mai aniversăm şi 98 de ani de la înfiinţarea clubului Jiul Petroşani, dar şi 43 de ani de când Jiul Petroşani a câştigat Cupei României”, explică Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Peroșani.

Evenimentul este organizat în cadrul suitei de activități derulate sub genericul Zilelor Municipiului Petroșani.

La întâlnirea istoriei sportului din Petroșani, Jiul și Universitatea Craiova, vot alinia pe teren echipe formate din jucãtori din generaţiile de aur ’70-’80-’90. Sunt invitaţi peste 80 de fotbalişti care au jucat de-a lungul anilor la cele douã echipe, dar numele grele precum Donose, Beldeanu, Ţicleanu, Balaci, Silviu Lung, Tilihoi, Negrilã, Cãmãtaru, Emil, Sãndoi, Miticã Marcu sau Nae Ungureanu din partea Universității Craiovei, iar de cealaltă parte, Jiul aduce pe teren nume precum Gigi Mulţescu, Rozsnay, Homan, Nelu Varga, Rico Cristea, Lasconi, Militaru, Sedecaru, Stoica, Henzel sau Mugurel Radu de partea Jiului.

Meciul va avea loc sâmbătă, 3 iunie 2017 de la ora 11,00 iar participarea publicului este gratuită.

”Cred că și acest eveniment este sunt un motiv de a umple stadionul Jiul din Petroșani și de a rememora o parte frumoasă din istoria fotbalului românesc, în care se regăsește și fotbalul de pe Valea Jiului, de la Petroșani și Craiova. Aşadar, haideţi sâmbãtã sã vedem legendele sportului cu balonul rotund !”, sună invitația adresată de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, iubitorilor de sport din Petroșani și din toată Valea Jiului.