Planeta Petrila, din mină la cinematograf. Cu primele proiecții, gratuit, la Petrila și Petroșani !

Home Cultură Planeta Petrila, din mină la cinematograf. Cu primele proiecții, gratuit, la Petrila și Petroșani !
Planeta Petrila, din mină la cinematograf. Cu primele proiecții, gratuit, la Petrila și Petroșani !

Prima proiecție din România a documentarului Planeta Petrila e la Petrila!
Iar organizatorii promit că duminică, 4 iunie, ora 19:00, la Casa de Cultură Ladislau Schmidt, vă așteaptă un eveniment cu totul special, cu multe surprize și invitați, și avanpremiera națională a filmului documentar Planeta Petrila, realizat de Andrei Dăscălescu, ”Cetățean de onoare” al orașului Petrila.

În plus, grație unei decizii luate de Consiliul local Petroșani, o a doua avanpremieră va avea loc la Petroșani, luni, 5 iunie, de la ora 18:00, la Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani.

Mai mult, intrarea la ambele avanpremiere este gratuită!

Filmat între 2013 și 2016, Planeta Petrila a surprins viața la Mina Petrila în ultimii 3 ani de existență, inclusiv imagini unicat cu ultimele lucrări din subteranul minei. Filmul e reprezentativ pentru condițiile grele de munca și pentru decăderea minelor din Valea Jiului, fiind un document al unei lumi aproape disparute. Pe de altă parte, documentarul urmarește formarea unui nucleu de societate civilă petrileană care, după o luptă de 4 ani, reușește să salveze clădirile istorice ale minei de la demolare.

Inițiatorul acestei mișcări civice este artistul Ion Barbu, fost topograf la Mina Petrila, responsabil pentru petele de culoare și happening-urile culturale din micul orășel minier aflat în plin declin.

Pagina filmului pe IMDB: http://www.imdb.com/title/tt6432808/

Până la vizionarea filmului, vă invităm să parcurgeți albumele foto de pe pagina Planeta Petrila: https://goo.gl/fqg3KM