Sărbătoarea copilăriei trăită din plin și la Vulcan

Home Administrație Sărbătoarea copilăriei trăită din plin și la Vulcan
Sărbătoarea copilăriei trăită din plin și la Vulcan

Ziua Copilului a fost prilej de mare săbătoare și pentru vulcăneni. În familie, între prieteni sau în comunitate, copiii din Vulcan au fost, pe 1 Iunie, răsfățați de toată lumea. Așa cum, de altfel, meritau din plin.

Nu vom pătrunde în intimitatea sărbătorilor din familiile vulcănenilor care și-au sărbătorit copiii, dar vă vom spune că, pentru cei care au ales să petreacă această zi în comunitate, la Sohodol sau pe Bulevardul Mihai Viteazu, acolo unde au avut loc activități publice decicate celor mici, 1 Iunie a fost cu adevărat o zi de sărbătoare. Mai ales că, pentru prima oară și Vulcanul a avaut parte de prezența plină de har a trupei de actori de la Teatrul din Petroșani, care au venit îmbrăcați în personaje ale celor mai frumoase povești ale copilăriei. Tot actorii teatrului de la Petroșani au pus în scenă și o nouă reprezentație a piesei pentru copii ”Muzicanții din Bremen”, care a cules binemeritate aplauze din partea celor mici, dar și a celor mari, depotrivă.

De 1 Iunie, la Vulcan, cu cele două nepoțele ale sale, până și primarul municipului Vulcan, ing. Gheorghe Ile s-a simțit, din nou, copil. Dar și mândru, ca un bunic respectabil, de reușita evenimentului dăruit copiilor din Vulcan. ”Dacă pe chipurile copiilor se citește ușor bucuria, fericirea și entuziasmul, nouă celor mai mari… nu ne rămâne decât să spunem: ESTE BINE! Copiii Vulcanului au fost, de ziua lor, fericiți. Sunt foarte mulțumit că am reușit să le dăruim clipe pe care le vor ține minte multă, multă vreme. Au venit în număr foarte mare la Parada Costumelor ! Cu părinți, cu bunici, cu frați și surori. Ne-am cam copilărit împreună. Mulțumesc actorilor de la Teatrul Dramatic I.D.Sîrbu din Petroșani, care ne-au amintit că a fi copil este o stare firească, la orice vârstă. Până la urmă, trebuie să recunoaștem că lumea personajelor din poveștile copilăriei, ne fascinează pe toți, cu mic cu mare”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Și cu acest prilej, copiii talentați ai Vulcanului au urcat pe micuța, dar atât de populara scenă amplasată în fața Primăriei, pentru a cânta, a dansa și cu siguranță pentru a-i încânta pe cei prezenți, lucru pe care l-au reușit ca de fecare dată, smulgând ropote de aplauze din partea celor preenți la sărbătorile copilăriei de la Vulcan.

Un alt moment inedit al Zilei Copiilor de la Vulcan a fost cel realizat de copiii care, cu sprijinul celor de la societatea de salubritate Pregoterm Vulcan, au realizat și o paradă a modei, cu vestimentație croită din materiale reciclabile.