Sărbătoarea folclorului la Zilele Municipiului Petroșani

Home Administrație Sărbătoarea folclorului la Zilele Municipiului Petroșani
Sărbătoarea folclorului la Zilele Municipiului Petroșani

Câteva mii de oameni au participat vineri seara, la petrecerea în aer liber organziată în prima zi din seria spectacolelor artistice cuprinse sub genericul ”Zilelor Municipiului Petroșani”. Oamenii au aplaudat evoluție unor apreciați rapsozi populari, dar au și cântat și jucat pe muzica antrenantă a folclorului românesc.

Pe scenă au evoluat cu succes atât tinerii de la Casa de cultură a sudențilir din Petroșani, care au demonstrat certe calități vocale în interpretarea muzicii folclorice, dar și vedetele momârlanilor din Valea Jiului, Vlad Păducel și Cornel Todea, care au făcut recitaluri aplaudate la scenă deschisă.

De aprecieri unanime s-au bucurat și vedetele aduse de Ionuț Drăgotesc, producătorul spectacolului de folclor din cadrul Zilelor municipiului Petroșani, recitalul susținut de Emilia Ghinescu, Andreea Voica și Nicu Paleru. Aplauze buneemritate au primit și orchestra de lăutari condusă de maestrul Deian Galentin.

”A fost o seară de folclor deosebit de frumoasă, în care alături de cetățenii municipiului Petroani m-am bucurat de recitalul deosebit al artiștilor pe care i-am invitat anul acesta la spectacolul Zilelor Orașului. Am aplaudat împreun, am și cântat împreună, iar cu cei mai curajoși, ne-am prns și în horă, împreună. Mă bucur nespus de mult că oamenii s-au simțit bine la această primă seară de spectacol din cadrul Zilelor orașului”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Acesta lansează locuitorilor Văii Jiului invitația de a veni și în această seară în zona centrală a Petroșaniului, pentru a asista la cel de-al doilea spectacol artistic al Zilelor Municipiului Petroșani. De această dată, pe scenă vor urca, Zdob și Zdub, Andreea Bănică, Tamy și Heavito. De asemenea, în încheierea recitalurilor artistic va avea loc și un spectacol de lumină ș culoare, cu joc de lasere dar și cu așteptatul foc de artificii.