La Lupeni și Sălașu de Sus, duminică se deschid urnele de vot

Home Politică La Lupeni și Sălașu de Sus, duminică se deschid urnele de vot

Două localități hunedorene, municipiul Lupeni și comuna Slașu de Sus, au parte duminică, 11 iunie 2017 de alegeri locale parțiale pentru alegerea noulor primari ai acestor localități. Alegerile au fost demarate după ce, la Lupeni, fostul primar Cristian Resmeriță a fost ales, la finalul anului trecut, în funcția de senator iar la Sălașu de Sus, fostul primar Sorin Marica a fost ales, la râ11ndul său, deputat în Parlamentul României.

Nu mai puțin de 6 candidați s-au înscris în alegerile pentru funcția de primar al municipiului Lupeni. Este vorba despre social-democratul Lucian Marius Resmeriță  (în prezent consilier local și fratele fostului edil Cristian Resmeriță) Ioan Cristian Roșu (consilier local, propus de PNL), Emil Tarcan (propus de USL), avocatul Călin Radu Napău Stoica (din partea PRM),  Constantin Aurică Brândușe (susținut în aceste alegeri de ALDE) și  Cristina Viorica Ciucu, a cărei candidatură a fost înregistrată ca independent.

În comuna Sălașu de Sus în competiția electorală s-au înscris trei candidați, respectiv Ioan Vlad (actualul viceprimar social-democrat), Ioan Tilea (propus de PNL) și Virgil Valer Haitău (propus de ALDE).

Urnele de vot se deschid în cele două localități, alături de alte câteva zeci de localități din țară unde se organizează alegeri parțiale, duminică 11 iunie 2017 la ora 7,00 și se vor închide la ora 21,00. Alegerile pentru desemnarea viitorilor primari în localitățile în care se desfășoară astăzi scrutinuri parțiale vor avea loc într-un singur tur, fiind desemnat câștigător candidatul care obține cele mai multe voturi valabil exprimate.