Peste 30% dintre alegători au votat până la ora 19,00 în județul Hunedoara

Home Stiri la zi Peste 30% dintre alegători au votat până la ora 19,00 în județul Hunedoara

Mai mult de o treime dintre cetățenii cu drept de vot și-au exprimat opțiunile, duminică, la alegerile organizate pentru alegerea unui nou primar în municipiul Lupeni și comuna Sălașu de Sus, din județul Hunedoara, relevă datele Autorității Electorale Permanente (AEP).

Astfel, până la ora 19,00, în județul Hunedoara s-a înregistrat o prezență medie la urne de 34,4%. În comuna Sălașu de Sus au votat 71,26% dintre alegători, iar în Lupeni — 31,27% dintre cetățeni.

Conform Biroului Electoral Județean Hunedoara, nu au fost semnalate incidente notabile în cele 28 de secții de votare organizate în județ.

Locuitorii municipiului Lupeni și cei din comuna Sălașu de Sus sunt așteptați duminică la urne pentru a-și alege un nou primar, posturile fiind declarate vacante după ce foștii edili au ajuns parlamentari.

La alegerile parțiale de duminică, în municipiul Lupeni au fost organizate 18 secții de votare, la care își vor putea manifesta opțiunile 22.471 de locuitori cu drept de vot, potrivit datelor postate pe site-ul Prefecturii Hunedoara.

În comuna Sălașu de Sus au fost organizate 10 secții de votare pentru cei 1.997 de locuitori cu drept de vot.

AGERPRES