Avram Iancu, antrenament oficial pe Mureș înainte de ”atacarea” Dunării

Home Stiri la zi Avram Iancu, antrenament oficial pe Mureș înainte de ”atacarea” Dunării
Avram Iancu, antrenament oficial pe Mureș înainte de ”atacarea” Dunării

Ultimul antrenament oficial al sportivului temerar Avram Iancu, înaintea noii sale provocări sportive – parcurgerea înot a întregului traseu al Dunării, de la izvoarele din Munții Pădurea Neagră (în Germania) și până la vărsarea în Marea Neagră (în România) va avea loc miercuri, 14 iunie 2017.

Avram Iancu și-a propus, pentru ultimul antrenament oficial, care va debuta miercuri dimineață, să parcurgă înot 50 de kilometri din cursul Mureșului, din dreptul localității Aurel Vlaicu până la Deva, timpul estimat pentru acest antrenament fiind de 12 ore.

”Întamplarea face ca la extremitatea estică a județului meu, Hunedoara, la marginea Mureșului să se afle o localitate cu un nume simbol; Aurel Vlaicu. Alături de Traian Vuia, PRIMUL om din lume care reușește să zboare cu un aparat mai greu decât aerul, Aurel Vlaicu este unul dintre pionierii aviației românești și MONDIALE. Da, din localitatea care mă duce cu gândul la premierele mondiale românești, îmi voi lua zborul spre acest ultim antrenament care vizează tot o premieră mondială; străbaterea întregului curs a Dunării, doar în SLIP, fără costum de protecție. Da, mă mândresc la tot pasul cu valoarea poporului nostru. Suntem tari! Mai tari chiar și ca tabelele electronice care nici măcar nu erau în stare să afișeze o notă de zece. Nu erau în stare pentru că niciun pământean nu era capabil de o asemenea notă. Până într-o zi când o fetiță, o ROMÂNCĂ a luat primul 10 în istoria gimnasticii mondiale. Voi ajunge la Deva, reședința județului meu, la capătul unui efort de 12 ore, în jurul orei 20. Țin foarte mult ca acest ultim antrenament să-l fac acasă”, a declarat Avran Iancu.

Săptămîna trecută, în cadrul unei alte etape de pregătire, Avram iancu a parcurs înot 40 de kilometri pe râul Siret, cu o prelungire pe Dunăre, la Galați.

Și acest ultim antrenament oficial al sportivului petroșănean, pe râul Mureș, va putea fi urmărit, live, prin GPS, pe pagina de facebook a acestuia.

Avram e primul roman care va parcurge toata Dunarea înot și primul om din lume care o va face fără costum de neopren!