”Ziua Donatorului de Sânge” marcată de femeile social-democrate din Vulcan

Home Politică ”Ziua Donatorului de Sânge” marcată de femeile social-democrate din Vulcan
”Ziua Donatorului de Sânge” marcată de femeile social-democrate din Vulcan

Organizația Femeilor Social-Democrate (OFSD) din municipiul Vulcan a marca astăzi ziua Mondială a Donatorului de Sânge, în cadrul unei dezbateri care a avut loc la sediul PSD Vulcan.

Cu acest prilej, femeile social-democrate au susținut prelegeri și dezbateri cu tema „Donarea de sânge este darul vieții”.

La eveniment au participat, în calitate de invitați, președintele executiv al PSD Vulcan – viceprimarul Cristian Merișanu,  medicul dr. Adriana Popescu, specialistul chimist Bianca Ioana Ilie, consilierul local Emil Andraș și consilierul județean Maria Ivăniși. Aceștia au susținut, în cadrul dezbaterilor, promovarea scopului donării de sânge și soluțiile pentru creșterea numărului de donatori benevoli de sânge.

”Astăzi am participat la un eveniment deosebit, organizat de femeile social democrate din Vulcan. Am aflat multe lucruri despre importanța donării de sânge pentru semenii nostri și despre efectele benefice asupra organismului nostru. O donare de sânge poate salva 3 vieți, iar necesarul de sânge este de 1000 litri pe zi în Romania! Mai mult, nu există „fabrici” de sânge!  Mi-am reamintit emoțiile traite atunci când am donat sânge după evenimentul ” Colectiv”, când am avut sentimentul că am ajutat și eu, împreună cu câțiva colegi de partid, oameniiafectați în focul de la clubul din Bucuresti. Felicitări colegei noastre Dorina Băncilă și colectivului de doamne și domnișoare din PSD Vulcan, pentru organizarea impecabilă”, a declarat Cristian Merișanu, președintele executiv al PSD Vulcan.

”Peste 60 de doamne din organizația OFSD Vulcan și de la celelalte organizații ale femeilor social-democrate din Valea Jiului ne-au fost alături la acest eveniment organizat sub egida PSD Vulcan, pentru a marca Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Astfel de activități fac parte de pe agenda politică a echipei OFSD Vulcan și ele vor continua și cu alte acțiuni de acest fel, menite să aducă în dezvbatere publică problemele reale ale comunităților în care trăim”, a declarat, la rândul ei, Dorina Băncilă, președintele OFSD Vulcan.

În cadrul acestui eveniment politic, au participat de asemenea și lideri ai femeilor social-democrate de la celelalte orgnizații OFSD din Valea Jiului, respectiv Jenica Stanci (de la OFSD Uricani), Rodica Câmpean (de la OFSD Lupeni), Margareta Burduf (de la OFSD Petroșani) și Doina Tentler (de la OFSD Petrila).