Grindeanu: ”I-am propus lui Dragnea să ne asumăm împreună acest „presupus eșec” al guvernării”

Home Politică Grindeanu: ”I-am propus lui Dragnea să ne asumăm împreună acest „presupus eșec” al guvernării”

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seară, că i-a propus, în cadrul CExN, președintelui PSD, Liviu Dragnea, să demisioneze împreună pentru a-și asuma „acest presupus eșec” de până acum al guvernării, așa cum a fost prezentat în reuniunea conducerii social-democrate.

„Deși avem o economie care merge foarte bine — și nu spun eu asta, spun și organismele europene — și niște miniștri care au muncit, mare parte din ei, i-am propus după toate aceste lucruri, în CEx, domnului Liviu Dragnea, să ne asumăm împreună acest presupus eșec. Și anume să ne dăm amândoi demisia. N-am văzut că s-a întâmplat sau poate că mi-a scăpat în declarațiile de după. Acum o lună, pe 19 mai, domnul președintele Dragnea spunea așa: ‘Mă mulțumesc toate ministerele, și ca cetățean, și ca președinte al Camerei Deputaților, și ca președinte de partid’. Vă repet, acum o lună, în 19 mai. Ce s-a schimbat între timp, ce s-a întâmplat chiar n-am reușit să aflu nici măcar în ședința CEx”, a afirmat Grindeanu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Premierul a adăugat că nu și-a dorit să se ajungă la „acest moment foarte greu pentru PSD și pentru România”. „Înainte de această ședință am încercat să înțeleg de ce există această furie de a schimba propriul guvern după numai șase luni de la guvernare. Și un guvern care, de bine, de rău, a performat și are rezultate. Am vrut să înțeleg, de asemenea, de ce timp de mai bine de o lună de zile domnul Liviu Dragnea și alții pe care i-ați văzut la televiziuni și nu numai au vorbit despre remanieri, analize, demisii (…). Mi-a fost foarte greu și în continuare îmi este foarte greu să înțeleg de unde aceste lucruri. De ce trebuie să pui presiune pe proprii tăi miniștri, pe care tu i-ai pus acolo?”, a susținut Grindeanu.

AGERPRES