Colegiul Economic ”Hermes” Petroșani, cîștigă pentru a treia oară statutul de Școală europeană

Home Educație Colegiul Economic ”Hermes” Petroșani, cîștigă pentru a treia oară statutul de Școală europeană
Colegiul Economic ”Hermes” Petroșani, cîștigă pentru a treia oară statutul de Școală europeană

Un număr de 63 de unități de învățământ din România au primit, joi, 15 iunie 2017, în cadrul unei festivități desfășurate la Palatul Parlamentului, certificatul de „Școală Europeană”, la eveniment participând și ministrul Educației, Pavel Năstase.

La ediția 2017 a competiției s-au înscris 117 unități de învățământ preuniversitar din 35 de județe și din București. Delegația județului Hunedoara a participat la eveniment cu cele două unități de învățământ câștigătoare a acestui onorant certificat. Este vorba de Colegiul Economic Hermes Petroșani, câștigător pentru a III-oară consecutiv și Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” din Deva.

”Competiția „Școală Europeană” se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar care au fost și sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și ethosului școlii”, a declarat prof.dr. Maria Ștefănie, inspector școlar general al județului Hunedoara.

Premierea celor 63 de unități de învățământ a avut loc într-un cadru festiv , în sala Spiru Haret de la Camera Deputaților.

La eveniment au participat invitați de seamă precum: ministrul educației, Pavel Năstase; secretarul de stat Ariana Oana Bucur, senatorul Ecaterina Andronescu, directorul general din M.E.N Alin Păunescu, Monica Calotă, director ANPCDEFP, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Institutului Român pentru Educație ș.a.

„România s-a dezvoltat în acești ani în spiritul valorilor europene, al mentalității specifice acestui continent profund ancorat în cultură, tradiție, unitate și continuitate. Dumneavoastră, cei prezenți, astăzi, aici, ați contribuit la consolidarea specificului european și ați avut un rol covârșitor în promovarea valorilor noastre naționale. Sunteți generații de profesori și elevi dornice să mențină treaz și mereu productiv spiritul european”, a declarat ministrul Educației, Pavel Năstase, în cadrul ceremoniei.

Totodată, reprezentanții unităților de învățământ au primit diplome și din partea Comisiei de învățământ a Senatului. „Poate că festivitatea aceasta se desfășoară sub un spectru al îngrijorărilor din afara granițelor școlii, dar uitați-vă cât este de important — școala își vede de rostul ei. Școala este instituția care ne dă sentimentul că țara întotdeauna prin școală își va găsi calea de normalitate, pentru că acolo se șlefuiesc talente, acolo cresc caractere și sigur că noi știm, fiecare dintre noi suntem dascăli, și știm că lucrul acesta nu se poate face peste noapte, nu se poate face fără eforturi și pentru ceea ce faceți dumneavoastră, doamnelor și domnilor profesori, nu pot decât să vă felicit și să vă mulțumesc”, a afirmat președintele Comisiei de învățământ a Senatului, Ecaterina Andronescu.

Fiecare unitate de învățământ care a primit certificatul „Școală Europeană — 2017” va intra și în posesia unei sume de 5.000 lei, oferiți de minister pentru dotări.