Ludovic Orban este noul președinte al PNL

Home Politică Ludovic Orban este noul președinte al PNL
Ludovic Orban este noul președinte al PNL

Liberalii l-au ales astăzi, în Congres național, pe Ludovic Orban în funcția de președinte al PNL.

El a primit 3518 din voturile celor peste 4600 de delegați liberali din întreaga țară care participă la Confresul PNL, care are loc sâmbătă și duminică la București. Contracandidatul său, europarlamentarul Cristian Bușoi a primit 952 de voturi, în timp ce alte 34 de voturi au fost anulate.

Noul Președinte al PNL, Ludovic Orban și-a propus ca, în noua sa calitate, să conducă PNL spre victoria în următoaele alegeneri; prezidențiale – în 2019, locale și parlamentare  – în 2020.

Delegația PNL Hunedoara, condusă de deputatul Lucian Heiuș a susținut, la rândul său, moțiunea politică prezentată de Ludovic Orban.

„Vă mulțumesc pentru încrederea voastră, mă onorează și mă obligă. De astăzi, pentru mine, viața este mai grea, port pe umeri o răspundere uriașă, de a transforma PNL în forța politică de care are nevoie România. Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL și conține germenii viitoarei victorii PNL pentru România”, a spus Orban, în primul său discurs de după alegerea în fruntea PNL.

Noul lider al liberalilor l-a invitat și pe contracandidatul său Cristian Bușoi pe scenă, după anunțarea rezultatelor.

„Îl felicit pe Ludovic Orban. PNL trebuie să rămână o echipă unită, să meargă înainte cu toată forța”, a spus Bușoi.

Foto: jurnalul.ro