Pensionarii vulcăneni, primii premianți ai activităților sportive de la Nedeia vulcăneană

Home Stiri la zi Pensionarii vulcăneni, primii premianți ai activităților sportive de la Nedeia vulcăneană
Pensionarii vulcăneni, primii premianți ai activităților sportive de la Nedeia vulcăneană

După ce, la finalul săptămânii trecute, echipa de fotbal ”Pensionarii” din Vulcan a câștigat ediția din acest an a Cupei Nedeii vulcănene la fotbal, astăzi a fost rândul altor pensionari să intre în posesia premiilor oferite de administrația locală de la Vulcan, pentru participanții a competiții de șah, table sau ”66” organizate în programul sportiv al Nedeii Vulcănene.

Premiile au fost înmânate câștigătorilor de către primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, împreună cu viceprimarul Cristian Merișanu, cu președintele Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului local Vulcan – Pompiliu Barbu și coordonatorul Clubului Pensionarilor – Alexandru Trestian.

”Ca în fiecare an la Nedeia Vulcăneană, una dintre festivitățile de premiere cele mai atractive este cea dedicată câștigătorilor competiției de table, șah și cărți, de la Clubul Pensionarilor. Îi felicit pe toți cei ce au reușit și în acest an să câștige prin abilități tehnice și tactice și… bineînțeles, prin doza de noroc necesară la zaruri și la cele mai bune cărți”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Competițiile sportive continuă la Vulcan, în cadrul Nedeii vulcăenene, ziua de miercuri, 28 iunie, fiind dedicată exclusiv acestui gen de activități. Astfel, la sala de sport a municipiului Vulcan va avea loc, începând cu ora 10,00 Cupa Nedeii Vulcănene la handbal. Tot de la ora 10,00 pe Bulevardul Mihai Viteazu sunt programate întrecerile din cadrul competițiilor de alergare, role și biciclism, anul acesta fiind introdusă și o nouă categorie de participanți la proba de cros, respectiv cea destinată copiilor cu sindrom DOWN. Și tot mîine, iubitorii sportului minții sunt așteptați în fața eșichierului de șah, la Cupa Nedeii Vulcăenene la șah, competiția fiind programată pentru ora 11,00 la Școala Gimnazială Teodora Lucaciu din Vulcan.

În programul sportiv al Nedeii Vulcănene, anul acesta va avea loc și o inedit întrecere în noul sport-jucărie kendama. Schemele pentru primele probe sunt: 1. big cup; 2. small cup; 3. base cup; 4. spike; 5. pull-up-orbit; 6. orbit; 7. airplane; 8. lighthouse; 9. lighthouse falling in; 10. jumping stick; 11. whirslinger; 12. bird. Potrivit viceprimarului municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, la acest concurs se pot înscrie copiii până la 14 ani, baieți și fete, din toate localitățile Văii Jiului. Nu vor fi categori de vârsta, și vor concura împreună fete și baieti. Fetele au dreptul la 2 încercări în probele eliminatorii. Kendama se va atinge doar cu o mână. Se va concura în serii de până la 10 copii. Semifinalele și finalele se vor desfășura în sistem „GAME OF KEN”. Premile vor fi după cum urmează: Locul I – 170 lei; Locul II – 150 lei; Locul III – 130 lei; Locul IV – 100 LEI.