Program prelungit pentru depunerea dosarelor pentru dispozitive medicale la C.A.S. Hunedoara

Home Stiri la zi Program prelungit pentru depunerea dosarelor pentru dispozitive medicale la C.A.S. Hunedoara

Începând de luni, 3 iulie 2017, asigurații hunedoreni se pot adresa Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara pentru depunerea dosarelor pentru procurarea/închirierea de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficiențe organice sau funcționale de luni până joi, între orele 08.30 – 12.00, pentru toate tipurile de dispozitive medicale. 

  1. În cazul dispozitivelor pentru protezare stomii, incontinență urinară, oxigenoterapie și ventilație non-invazivă, terapia cu aerosoli, încadrate în lista de prioritate avizată de Consiliul de administrație, deciziile de aprobare, împreună cu Lista furnizorilor de dispozitive medicale aflați în contract cu C.A.S. Hunedoara se eliberează de luni până joi, în intervalul orar 14.00 – 16.00, de la ghișeul nr. 1 – Dispozitive medicale (parter), beneficiarului, unui membru de familie (părinte, soţ/soţie, fiu/fiică), unei persoane împuternicite legal în acest sens de acesta – prin act notarial/act de reprezentare prin avocat sau reprezentantului legal al asiguratului, sau se expediază prin poştă, cel târziu a doua zi, în cazul în care asiguratul solicită prin cerere.
  2.  Pentru celelalte tipuri de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale prevăzute în normele legale în vigoare, se întocmesc liste de prioritate pentru asiguraţi, pe categorii de dispozitive medicale. Comisia pentru aprobarea acestor cereri se întrunește lunar. În situația în care cererile pentru dispozitive medicale conduc la depășirea fondului lunar aprobat se întocmesc liste de prioritate pentru asigurați. În acest caz decizia se emite în momentul în care fondul aprobat cu această destinaţie permite decontarea dispozitivului medical, în ordinea listei de prioritate. C.A.S. Hunedoara transmite asiguratului decizia de aprobare prin adresă scrisă, expediată prin poştă, cel târziu a doua zi de la data emiterii acesteia.

Program preluare documente: luni – joi între orele 08.30 – 12.00

Program eliberare decizii: luni – joi între orele 14.00 – 16.00

Documentele necesare pentru obţinerea dispozitivelor medicale se regăsesc la adresa: http://www.cnas.ro/cjashd/page/dispozitive-medicale.html