Toma Coconea pornește astăzi într-o nouă aventură ”Red Bull X Alps”

Home Stiri la zi Toma Coconea pornește astăzi într-o nouă aventură ”Red Bull X Alps”
Toma Coconea pornește astăzi într-o nouă aventură ”Red Bull X Alps”

Cei mai buni 26 de atleți din lume pornesc astăzi în cel mai dificil concurs de anduranță, care-și propune să testele limitele rezistenței umane, pe un traseu peste Munții Api, de la Salsburg (în Austria) până la Monaco (pe Coasta de Azur a Mării Mediterane).

Printre sportivii care se vor alinia la startul ediției a VIII-a a Red Bull X Alps se numără și Toma Coconea, salvamontistul din Petroșani, unul dintre cei mai apreciați sportivi români.

Toma Coconea este, de altfel, singurul sportiv care a participat la toate cele 8 curse ale aceste competiții temerare, care înseamnă 1139 km prin 7 țări, care por fi parcurși numai în zbor cu parapanta sau pe jos. Red Bull X Alps e un joc de strategie, nu te lupti doar cu ceilalti atleti sau cu propriul corp, ci si cu natura. Iar conditiile meteo se schimba la fiecare check point, cursa e diferita de la un sportiv la altul, iar regulile sunt imposibile: la fiecare 48 de ore, sportivul care este ultimul in clasament este eliminat. In plus, se considera ca ai terminat cursa daca ajungi la finish la maximum 48 de ore de la sosirea primului sportiv.

Toma Coconea pornește în aventura sa din 2017 motivat, mai mult ca nicicând. ”Pe 2 iulie, iau startul într-o nouă competiție Red Bull X-Alps. Voi alerga și voi zbura și pentru toti copii de la Școala Nr.7 din Petroșani și nu numai. Le mulțumesc susținătorilor mei care de mici iubesc natura și mișcarea și mă simt onorat că sala lor de sport îmi poartă numele! La start voi fi și cu ei în suflet !”, a scris Toma Coconea pe pagina sa de facebook.

Printre susținătorii sportivului din Valea Jiului se numără și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. ”Astăzi se dă startul cele mai dure competiții – Red Bull X-Alps – în care cetăţeanul nostru de onoare, Toma Coconea este prezent a 8-a oară consecutiv și reprezintă nu doar cmunitatea noastră, ci și România.  Tomi este unul dintre puţinii sportivi care au luat parte la toate cele şapte ediţii anterioare ale celei mai dure curse de aventură din lume. Cred că susţinerea noastră, a tuturor, contează enorm pentru Tomi în zilele ce vor urma. Îi doresc să fie în formă maximă şi să ne bucure încă o dată cu performanţa sa sportivă”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Întreaga aventură sportivă a lui Toma Coconea poate fi următită live pe stul oficial al cometiției: www.redbullxalps.com

Succes, Toma și vânt bun spre victorie !