Zece medalii de aur pentru cercetătorii INSEMEX la Inventica 2017 de la Iași

Home Stiri la zi Zece medalii de aur pentru cercetătorii INSEMEX la Inventica 2017 de la Iași
Zece medalii de aur pentru cercetătorii INSEMEX la Inventica 2017 de la Iași

În perioada 28-30 iunie 2017, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, împreună cu Institutul Național de Inventică au organizat Expoziția Internațională de Invenții, a Cercetării, Inovării si Transferului Tehnologic, INVENTICA 2017.

Prestigiosul eveniment s-a desfășurat în paralel cu lucrările Conferinței Internaționale de Inventică, în corpul A al clădirii Universității Tehnice, Sala „Pașilor Pierduți”. Cele două manifestări științifice au fost derulate cu suportul Fundaţiei ştiinţifice şi a Culturii Inovaţionale pentru Performanţă „Institutul Român de Inventică – IRIIS.

Evenimentele au reunit în spațiul expozițional inventatori din Republica Moldova, Rusia, Croația, Indonezia, Canada, Tailanda, Maroc, Malaiezia și România.

La eveniment au participat și cercetătorii INCD INSEMEX Petroșani care au prezentat 10 lucrări de cercetare specifice activității institutului din Valea Jiului. Acestea au fost apreciate de juriul de specialutate, astfel că toate cele 10 lucrări ale cercetătorilor din Valea Jiului au fost premiate și recompensate cu diplome și medalii. Demne de remarcat este și faptul că din comisia internațională de jurizare au făcut parte personalități ale mediului universitar și științific din Taiwan, Rusia, Ucraina, Serbia, Iran, Moldova, Romania (Iași, Sibiu, București).

”Ca urmare a participării la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției Internaționale de Invenții – INVENTICA 2017, INCD INSEMEX a primit medalii și distincții pentru toate cele 10 lucrări prezentate. Tematica Salonului a fost diversificată, cuprinzând invenții și inovații din diverse sfere de interes: Fundamente in Performantele Umane, Creație Psiho-Tehnică, Metode de Creație Tehnică, Cercetare Interdiscipnara a Optimizării Performanțelor Umane, Inginerie Informațională și a Cunoașterii, Știință si Artă etc.”, a declarat dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani.