Încep înscrierile pentru admiterea la Universitatea din Petroșani

Home Educație Încep înscrierile pentru admiterea la Universitatea din Petroșani
Încep înscrierile pentru admiterea la Universitatea din Petroșani

Odată cu finalizarea examenului de bacalaureat, instituțiile de învățământ superior din România au început înscrierile pentru examenul de admitere la facultate.

Luni, 10 iulie 2017 au început înscrierile și la Universitatea din Petroșani. Cei care doresc să devină studenți ai celor 3 facultăți din cadrul prestigioasei instituții academice din Valea Jiului pot depune documentele necesare întocmirii dosarului de admitere pentru studiile de licență până cel târziu la data de  25 iulie 2017. Cei care ratează admiterea în sesiunea de vară vor mai avea însă o șansă, la sesiunea de admitere din toamnă, care va avea loc în perioada 4-15 septembrie 2017, unde vor fi însă disponibile doar locurile rămase neocupate la sesiunea de vară.

Potrivit rectorului Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, pentru admiterea la studiile de licență, cele 3 facultăți de la Petroșani – Facultatea de Științe, Facultatea de Ingineria Mecanică și Electrică și Facultatea de Mine -pun la dispoziția viitorilor noi studenți peste 600 de locuri fără taxă, la care se adaugă alte pste 600 de locuri cu taxă. Și în ceea ce privește învățământul de master sau cel de doctorat, oferta Universității din Petroșani este însă una extrem de generoasă. ”Avem la dispoziție pentru viitorii noștri studenți, nu mai puțin de 24 de specializări de licență în cadrul celor 3 facultăți ale Universității. Sunt  specializări care le oferă posibilitatea ocupării unui loc de muncă înalt calificat după absolvire, iar experiența de până acum a demonstrat că absolvenții noștri s-au încadrat în cea mai mare parte în câmpul muncii, după finalizarea studiilor și s-au dovedit a fi piese de bază în angrenajul unor firme de top, dar și în diverse instituții publice. Consider că paleta largă de specializări pe care o avem poate satisface dorințele de studiu ale tuturor absolvenților din Valea Jiului, dar și a celor pe care-i așteptăm din restul județului Hunedoara, din județele limitrofe sau chiar din Republica Moldova și alte țări spre care ne-am orientat anul acesta oferta noastră academică”, spune prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Acesta aduce ca argument suplimentar în oferta educațională a Universității din Petroșani și faptul că aceasta este cotată cu ”Grad de încredere ridicat”, ceea ce confirmă că Universitate este una de top la nivel național. În același timp, rectorul Universității din Petroșani aduce ca argumente în favoarea acestei instituții de învățământ superior faptul că dispune de o bază didactică și de un campus universitar deosebit de atractive, dispune de un corp profesoral apreciat la nivel național și internațional, iar pe lângă activitățile didactice, programele Erasmus+ și alte programe destinate studenților le asigură acestora opotunitatea schimbului de experiență în cadrul unor facultăți partenere din diverse state europene.

În plus, taxele de școlarizare pentru studenții care sunt admiși, în urma concursului de dosare (pentru specializările la studii de licență), respectiv în urma unei probe de tip evaluare dosar + interviu (pentru specializările de master) pe locuri cu taxă sunt printre cele mai mici din țară.

Pentru a facilita înscrierea la examenul de admitere din acest an la Universitatea din Petroșani, conducerea instituției academice a dispus mai multe măsuri în care acest lucru este posibil, de la renunțarea la legalizarea documentelor necesare la întocmirea dosarului până la înființarea de centre de depunere a dosarelor pentru înscriere la Petroșani, Deva și Horezu (jud. Vâlcea), mai mult depunerea documentelor de înscriere putându-se face acum și în sistem on-line, prin intermediul aplicației disponibile pe situl oficial al Universității. De altfel, pe situl www.upet.ro cei interesați pot găsi toate informațiile necesare cu privire la admiterea în cadrul specializărilor oferite, pentru anul universitar 2017-2018, de cele 3 facultăți din componența Universității din Petroșani.

”Îi invităm pe absolvenții de liceu, dar și pe cei care până acum nu au luat o decizie în ceea ce privește completarea și aprofundarea studiilor academice să devină studenți, masteranzi și doctoranzi ai Universității din Petroșani și îi asigur că nu vor regrata pasul făcut în această direcție”, mai spune rectorul UPET, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin.