Investițiile la construcția canalizării din Straja evoluează în graficul stabilit

Home Economie Investițiile la construcția canalizării din Straja evoluează în graficul stabilit
Investițiile la construcția canalizării din Straja evoluează în graficul stabilit

Conducerea Apa Serv Valea Jiului a efectuat astăzi o vizită pe șantierul construcției colectorului de canalizare din stațiunea Straja Lupeni, pentru a verifica stadiul și calitatea lucrărilor  care se execută aici, în baza proiectului de introducere a sistemului de canalizare în stațiunea turistică din masivul Straja.

Potrivit directorului general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram, pe ambele tronsoane în care există lucrări, acestea evoluează în graficul antestabilit, astfel încât există toate premisele ca noul sistem de canalizare de la Straja să fie funcțional până în toamna acestui an.

”Am vizitat astăzi cele două șantiere de construcție a canalizării din Straja. După cum am mai informat, în cadrul acestui proiect, Apa Serv finanțează și execută tronsonul cuprins între stația de sosire a telegondolei și zonele cu clădiri (cabane, pensiuni și hoteluri), respectiv până la Cabana Platoul Soarelui și până la Cabana veche din Straja. Sunt mulțumit de ceea ce am constatat astăzi și vreau să-i felicit pe angajații noștri care au făcut deja o treabă foarte bună în cadrul acestui proiect. De asemenea, sunt mulțumit și de modul în care evoluează lucrările pe celălalt șantier, al construirii canalului colector de la Straja până la colectorul principal din centrul municipiului Lupeni, unde lucrările sunt executate de muncitorii de la Hidroconstrucția, iar finanțarea este asigurată de Consiliul județean Hunedoara”, spune Costel Avram.

La rândul său, șeful Departamentului Exploatare din cadrul Apa Serv, Florin Donisă, apreciază că deja pe tronsonul de lucrări aflat în directa responsabilitate a Apa Serv Valea Jiului, stadiul efectiv de realizare a acesora este de peste 60%. ”După cum merg lucrurile, am convingerea că undeva la finalul lunii august, noi vom finaliza construirea canalizării în interiorul stațiunii Straja și vom putea trece efectiv la branșarea beneficiarilor direcți. Chiar astăzi au fost definitivate lucrările la primul tronson, cel cuprins între stația de întoarece a telegondolei și Cabana Platoul Soarelui, odată cu finalizarea construcției ultimului cămin colector de pe această rețea”, spune Florin Donisă.

Lucrările sunt în grafic și se derulează conform programului stabilit cu antreprenorul general Hidroconstrucția S.A  și la tronsonul cuprins între municipiul Lupeni și stația de sosire a telegondolei. Finanțarea acestui al doilea proiect de investiții de la Straja este asigurată de către CJH, iar beneficiarul întregii investiții va fi UAT Lupeni.

După punerea în funcțiune a acestei noi rețele, pe ambele tronsoane de investiții,  Apa Serv va asigura expolatarea sistemului de canalizare menajeră în stațiunea turistică Straja Lupeni.