Festivalul Internaţional de Folclor “Carpatica” începe joi, în centrul Devei

Home Cultură Festivalul Internaţional de Folclor “Carpatica” începe joi, în centrul Devei
Festivalul Internaţional de Folclor “Carpatica” începe joi, în centrul Devei

Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret “Carpatica”, ediţia a XVIII-a, va debuta joi, 20 iulie 2017, la ora 18.00, la Deva, printr-o paradă a costumului, dansului şi cântecului popular, care va porni dins Piața Victoriei, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Bulevardul Iuliu Maniu – Bulevardul Decebal – Bulevardul Mihail Kogălniceanu – Bulevardul 22 Decembrie – Piaţa Victoriei.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Deva şi Consiliului Local Deva.
Deschiderea oficială a festivalului va avea loc joi, la ora 19.00, cu un spectacol susţinut pe platoul din faţa Centrului Cultural “Drăgan Muntean”.

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Folclor “Carpatica” se desfăşoară în perioada 20-24 iulie 2017, la Deva, Geoagiu-Băi, Orăştie, Băcia şi Brad, şi reuneşte peste 350 de participanţi – ansambluri folclorice din Cehia, Cipru şi Polonia, dar şi ansambluri româneşti din judeţele Hunedoara, Arad, Argeş, Călăraşi, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Timiş.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în data de 20 iulie 2017, între orele 18.00-19.00, în Municipiul Deva, traficul rutier va fi restricționat pe un sens de mers, pe traseul pe care se va desfășura parada.