Parteneriatul încheiat de autoritățile de la Petrila și Asociația Caritas începe să dea roade

Home Administrație Parteneriatul încheiat de autoritățile de la Petrila și Asociația Caritas începe să dea roade
Parteneriatul încheiat de autoritățile de la Petrila și Asociația Caritas începe să dea roade

Luna mai a acestui an aducea pentru locatarii unui bloc turn de locuințe din Cartierul 8 Martie al Petrilei o nenorocire aproape de dezastru.

Un incendiu izbucnit din cauza unui scurt circuit electric în casa scărilor blocului 26 s-a propagat rapid la mai multe etaje ale blocului blocând în apartamente peste o sută de locatari, între care foarte mulți copii.

Intervenția promptă a pompierilor voluntari împreună cu cei din serviciul militar, sprijiniți de angajați ai administrației publice locale și ai poliției, de oameni simplii aflați la fața locului, demonstrând atunci solidaritatea umană la momentele de cumpănă, au limitat dezastrul doar la pagube materiale.

În luna iunie, edilii de la Petrila au lansat un parteneriat în colaborare cu voluntari ai Asociației Caritas, parteneriat având ca scop  igienizarea și reabilitarea blocului 26 din Cartierul 8 Martie, afectat de incendiul din luna mai.

După ce au fost reabilitate rețelele de apă și electricitate afectate de incendiu, în aceste zile, angajați ai primăriei de la Petrila și voluntari ai Asociației Caritas lucrează pentru montarea geamurilor de pe casa scării.

„Acest proiect încheiat între noi și voluntarii Caritas merge mult mai departe. Încercăm să responsabilizăm locatarii acestui bloc și pe oricine dorește să se implice, pentru a participa în acțiuni de voluntariat comun la această lucrare de igienizare și reabilitare a blocului afectat de incendiu. Sperăm ca acțiunea noastră să aibă efectul dorit astfel ca, la sfârșitul lucrării, locatarii să fie mult mai responsabili în a păstra tot ceea ce se face, prin aportul lor la aceste activități”, informează primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.