Elevi din Varpalota (Ungaria) în tabără la Petroșani

Home Administrație Elevi din Varpalota (Ungaria) în tabără la Petroșani
Elevi din Varpalota (Ungaria) în tabără la Petroșani

Elevii din orașul maghiar Varpalota, oraș înfrățit cu municipiul Petroșani, au ajuns astăzi în Valea Jiului, unde vor avea parte de un sejur organizat pe baza Programului de activități al celor două localități înfrățite. Aceștia au fost primiți astăzi, la sediul Primăriei municipiului Petroșani, de reprezentanții Administrației Publice Locale.

Viceprimarul municipiului Petroșani, Nicolae Florin le-a urat bun venit elevilor din Ungaria și și-a exprimat speranța că aceștia vor avea parte de vreme bună la Petroșani și în împrejurimi, unde pentru o săptămână, organziatorii taberei le-au pregătit frumoase surprize.

“În fiecare an, conform programului de înfrățire pe care-l avem cu comunitatea din Varpalota, copiii de acolo vin la noi în tabără, așa cum, pe bază de reciprocitate, mai mulți copii din Petroșani se duc în tabără la Varpalota. Ne bucurăm să-i primim pe tinerii din Varpalota astăzi și mă bucur că și în acest an putem să le oferim acestora o săptămână de vacanță în frumoasa regiune turistică a Petroșaniului și Văii Jiului”, a declarat Nicolae Florin, viceprimarul municipiului Petroșani.

La rândul său, Eduard Wersanski – consilierul pe probleme de Relații Externe al primarului Tiberiu Iacob Ridzi, prezent la evenimentul de astăzi le-a urat copiilor in Ungaria bun venit în România. ”Tabăra de reciprocitate este unul dintre proiectele de succes pe care le derulăm încă de la debutul relației noastre de înfrățire cu orașul maghiar Varpalota. Întotdeauna, feed-back-ul acestei tabere a fost unul pozitiv, atât din partea copiilor care vin la noi, cât și a celor de la Petroșani, care merg în tabără la Varpalota. Sper că același lucru se va întâmpla și după experiența taberei din acest an”, a declarat Eduard Wersanski.