Atenționare meteo și măsuri anticaniculă, la Deva

Home Stiri la zi Atenționare meteo și măsuri anticaniculă, la Deva

Primăria Municipiului Deva informează că, în intervalul 21-23 iulie 2017, temperaturile vor atinge frecvent 38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Totodată, indicele temperatură-umezeală (I.T.U.) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pentru a veni în sprijinul populației pe durata caniculei, Primăria Municipiului Deva a amenajat puncte stradale de distribuire a apei potabile – în Piața Victoriei și în zonele Miorița și Astoria.

Totodată, devenii au la dispoziție cele 17 cișmele care funcționează neîntrerupt în următoarele locații din municipiu: Parcurile Cetate (2), Opera și Bejan, Bulevardul 22 Decembrie – în zona Spitalului Județean de Urgență, Piața Arras și zona Bisericii din Ceangăi, Bulevardul Dacia (4) și străzile Nicolae Grigorescu, Primăverii, Dimitrie Cantemir, Barbu Lăutaru, Ion Păun-Pincio și Horea.

Pe lângă acestea, Primăria Municipiului Deva le recomandă cetățenilor următoarele măsuri:

-să evite deplasările în oraș, expunerea la soare și efortul fizic intens între orele 11.00-18.00;

-să poate haine lejere, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare;

-să consume cel puțin 2 litri de lichide pe zi (apă, sucuri naturale din fructe, ceaiuri călduțe);

-să consume fructe și legume sau iaurt;

-să evite alcoolul și băuturile care conțin cofeină sau zahăr în cantitate mare, precum și alimentele cu un conținut mare de grăsimi;

-să nu lase copiii/animalele de companie singuri/singure în autoturisme;

-persoanele care suferă de diferite afecțiuni să consulte medicului curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente