O săptămână de activități culturale și sportive la Lupeni, sub genericul Zilelor Municipiului

Home Administrație O săptămână de activități culturale și sportive la Lupeni, sub genericul Zilelor Municipiului
O săptămână de activități culturale și sportive la Lupeni, sub genericul Zilelor Municipiului

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Lupeni organizează pe parcursul unei întregi săptămâni, în perioada 31 iulie-06 august ,, Zilele Municipiului Lupeni”.

Organizatorii informează că evenimentul va fi unul de mare anvergură, în cadrul acestuia fiind cuprinse un număr mare de competiții sportive, dar și un număr important de activități cultual-artistice și educaționale, precum și un ceremonial dedicat Zilei Minerului.
Astfel, dincolo de competițiile de cros, șah, biciclism, tenis de masă sau fotbal, Zilele Municipiului Lupeni cuprind și:
* un vernisaj de pictură cu lucrări aparținând artistului David Teodorovici (care va fi găzudit la Galeriile de Artă ”Iosif Tellman” din Lupeni);
* o serie de spectacole de muzică ușoară și populară (care vor avea loc în Parcul Copiilor din Bărbăteni);
* crosul Aniversar Ambruș Petru (organizat în Stațiunea Straja);
* un concert de muzică clasică și creștină (care se va desfășura  la Palatul Cultural);
* un  simpozion dedicat împlinirii a 40 de ani de la prima mișcare anticomunistă din România, simpozon intitulat ”Greva minerilor de la EM Lupeni  din 1-3 august 1977” (eveniment ce se va desfășura la Palatul Cultural Minerul din Lupeni);
* o serie de acțiuni comemorative și depuneri de coroane în memoria minerilor decedați, care vor avea loc la Monumentul Lupeni 29 și Exploatarea Minieră Lupeni.
”În perioada 31 iulie-6 august, locuitorii municipiului Lupeni sunt invitați să participe la evenimentele culturale și sportive pe care le-am pregătit, evenimente ce vor avea loc în organziarea Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Lupeni, în cadrul ”Zilelor Municipiului Lupeni”. Pe parcursul întregii săptămâni vor fi organizate mai multe competiții sportive cum sunt cele de cros, concursul de biciclete, de șah, de tenis de masă sau de fotbal, în cadrul cărora câștigătorii se vor putea bucura de premii, medalii și cupe iar ceilalți participani vor avea și ei plăcerea unor competiții cu fair-paly. Avem de asemenea programate în cadrul Zilelor Lupeniului un vernisaj de pictură, dar și un spectacol de muzică clasică și creștină. Pentru că evenimentul are loc într-o perioadă cu adânci semnificații pentru istoria localității noastre, la Palatul Cultural va fi organizat un simpozion dedicat grevei minerilor de la EM Lupeni, care a avut loc în perioada 1-3 august 1977. În fine, în zilele de 4, 5 și 6 august, Parcul Copiilor din Bărbăteni va fi scena unor spectacole de muzică ușoară și populară susținute de artiști îndrăgiți dar și de numeroasele noastre talente locale. Mai mult, seara de sâmbătă se va încheia cu un foc de artificii spectaculos. Duminică, atunci când este sărbătorită în Valea Jiului și Ziua Minerului, vor fi organizate acțiuni comemorative și de depuneri de coroane în memoria minerilor decedați. ”Zilele Municipiului Lupeni” se vor încheia duminică seara cu un spectacol în care-l avem alături pe talentatul interpret de folk din Lupeni, Cătălin Stepa (fiul îndrăgitei noastre artiste care a fost Tatiana Stepa – cetățean de onoare al comunității noastre) dar și alte talente locale”, spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Lucian Resmeriță transmite tuturor cetăților municipiului Lupeni invitația de a participa, în mod activ, la toate aceste activități. În acest scop, cei care doresc să participe la competițiile sportive, sunt invitați să se înscrie la sediul Primăriei Municipiului Lupeni, la Centrul de înscriere organizat în sala de sedințe a Consiliului local, în zilele de 26și 27 iulie 2017, între orele 10,00-14,00 precum și în data de 28 iulie, intre orele 10,00-13,00.
Înscrierile se vor face pe baza cărții de identitate, iar organizatorii informează că minorii trebuie să fie însoțiți de părinți, care se vor legitima la înscriere cu cartea de identitate și certificatul de naștere al minorului.