Turiști slovaci salvați de pe un traseu distrus de ape în Retezat

Home Stiri la zi Turiști slovaci salvați de pe un traseu distrus de ape în Retezat
Turiști slovaci salvați de pe un traseu distrus de ape în Retezat

În data de 25.07.2017, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara a fost solicitat, prin numărul de urgență 112, să intervină pe drumul ce face legătura între localitatea Câmpul lui Neag și cabana Buta, unde datorită precipitațiilor abundente, Pârâul Lazăr a distrus un podeț și aproximativ 100 m din drum.

În zonă se aflau 2 turiști de cetățenie slovacă cu un autoturism care datorită distrugerii drumului nu și-au mai putut continua deplasarea cu autoturismul.

La fața locului s-au deplasat o autospecială cu tracțiune 4×4 precum și o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Petroșani, o autospecială din cadrul IJJ Hunedoara, un echpaj de salvatori montani din cadrul Salvamont Hunedoara precum și un buldoexcavator din cadrul administrației publice locale Uricani.

În momentul ajungerii forțelor de intervenție la fața locului, turiștii nu prezentau afecțiuni medicale refuzând să părăsească autoturismul. Astfel, la momentul acutual administrația publică locală desfășoară acțiuni de amenajare a unei căi de acces provizorie care să poată asigura accesul autoturismului.

”Recomandăm pe această cale persoanelor care desfăşoară activităţi în zonele montane să acorde maximă atenţie drumurilor de acces pe care se deplasează precum și condițiilor meteorologice cu atât mai mult cu cât în aceste zone accesul este dificil iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate şi după o perioadă mai mare de timp”, spune lt.col. Viorel Demean, inspector șef al ISU Hunedoara.