Selecție pentru distribuția în pelicula despre tragedia de pe submarinul Kursk, astăzi, la Petrila

Home Cultură Selecție pentru distribuția în pelicula despre tragedia de pe submarinul Kursk, astăzi, la Petrila
Selecție pentru distribuția în pelicula despre tragedia de pe submarinul Kursk, astăzi, la Petrila

O nouă  rundă de selecție pentru distribuția figuranților în pelicula franco-belgiană despre tragedia de pe submarinul nuclear Kursk, se va desfășura la Petrila, vineri, 28 iulie, începând cu ora 12.00, la sediul Primăriei Orașului Petrila.

Producătorii acestui film au fost interesați de Valea Jiului astfel, vor fi realizate mai multe filmări în Petrila, Vulcan și Lupeni, în perioada 1 – 5 august. Pentru cei interesați de a fi distribuiți în roluri de figuranți (marinari), producătorii au anunțat că zilele de filmare vor fi remunerate cu 70 lei pe zi de filmare și o masă caldă, iar la selecția de la Petrila sunt așteptați doar bărbați cu vârste între 18 și 50 de ani.

Acest film, ce va fi realizat cu un buget impresionant, se va intitula „Kursk” şi se află în prezent în etapa filmărilor, în Belgia, în apropiere de Anvers, actorul Colin Firth, premiat cu Oscar în 2011 pentru rolul din „Discursul regelui”, va interpreta în acest lungmetraj rolul unui comandant din marina Marii Britanii care nu reuşeşte să îi salveze pe marinarii rămaşi captivi la bordul submarinului rusesc.

Alături de el, actriţa franceză Léa Seydoux va juca rolul soţiei unuia dintre marinarii de pe Kursk. Belgianul Matthias Schoenaerts, care a colaborat în trecut cu regizorul Thomas Vinterberg la filmul „Far from the Madding Crowd”, face parte şi el din distribuţia acestui proiect.

Submarinul nuclear Kursk, vârful de lance al flotei ruse din Marea Nordului, s-a scufundat după explozia unei torpile la bordul său, în timpul unor manevre în Marea Barents, pe 12 august 2000. Întregul echipaj a murit, neputând fi salvat în timp util – marina rusă nu a putut să implementeze un dispozitiv de salvare eficient, iar autorităţile de la Kremlin au refuzat timp de mai multe zile orice formă de asistenţă străină. (AFP.com)