Măsuri de prim ajutor pentru protejarea cetățenilor din Lupeni împotriva caniculei

Home Administrație Măsuri de prim ajutor pentru protejarea cetățenilor din Lupeni împotriva caniculei
Măsuri de prim ajutor pentru protejarea cetățenilor din Lupeni împotriva caniculei
Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă vine în sprijinul populaţiei din localitate, în aceste zile toride de vară, prin implementarea unui set de măsuri de prim-ajutor pentru protejarea cetăţenilor împotriva caniculei.

Având în vedere atenţionările meteo, care au anunţat cod portocaliu de caniculă pentru aceste zile, primarul Lucian Resmeriţă a luat măsurile necesare pentru ca, în  zilele de caniculă dar şi pe perioada întregii veri , cetăţenii Lupeniului să fie protejaţi împotriva efectelor caniculei. Astfel  începând de miercuri, 2 august, Primăria Lupeni a amenajat două puncte de prim ajutor, în corturi speciale în care vor fi acordate servicii medicale specifice, de urgență, din partea  personalului de la Spitalul Municipal Lupeni şi al voluntarilor de la Crucea Roşie Lupeni, care  au pus la dispoziţia cetățenilor, în caz de nevoie,  echipe de intervenţie pregătite să acorde permanent primul ajutor cetăţenilor afectaţi de caniculă. 

”Primăria municipiului Lupeni va lua toate măsurile necesare pentru ca cetăţenii Lupeniului să fie protejaţi împotriva efectelor caniculei. În acest sens, pentru zilele următoare, având în vedere codurile de caniculă anunțate, am amenajat două puncte de acordare a primului ajutor. Acestea sunt instalate în zona Cinematografului Cultural din Lupeni (vis-a-vis de Piaţa Cina) şi la Parcul Copiilor din Bărbăteni. Punctele de prim ajutor  vor funcţiona pe  tot timpul verii, în zilele în  care sunt anunţate temperaturi caniculare, între orele 10-16. Acestea dispun de echipe de intervenţie formate din cadre medicale şi persoane pregătite să acorde primul ajutor, care vor lua măsurile necesare pentru sprijinirea cetățenilșor. În plus, punctele de prim ajutor sunt dotate cu dozatoare de apă potabilă, truse de prim ajutor, echipamente de măsurat tensiunea, stetoscop”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipului Lupeni.