Pregătiri pentru Nedeia Troiței din Parâng

Home Cultură Pregătiri pentru Nedeia Troiței din Parâng

Autoritățile locale din municipiul Petroșani se pregătesc pentru organizarea unei noi ediții a tradiționale Nedei a Troiței, care va avea loc de Sf. Maria în satul de vacanță Parâng.

”Nedeia Troiței,  pe care dorim să o organizăm și anul acesta la Troița de la cota 1500 metri din masivul Parâng, va cuprinde pe lângă slujba religioasă, un spectacol cu muzică și dansuri populare, precum și o paradă a costumelor populare. Costul estimativ al acestui eveniment se ridică la 12.000 de lei. Invit încă de pe acum pe cei care vor să ne fie alături la această sărbătoare, să participe la acest frumos eveniment”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Pentru buna organziare a evenimentului, autoritățile locale de la Petroșani au alocat și o sumă de bani de la Bugetul local. Din aceste resurse, vor fi oferite participanților, produse tradiționale preparate de cei mai buni gospodari ai locului. De asemenea, participanții la Nedeia Troiței vor putea urca gratuit în zona de desfășurare a evenimentului dinMasvul Parâng, pentru că, în ziua evenimentului, transportul cu telescaunul va fi gratuit.