PNL cere ca Guvernul să anunțe data alegerilor la Deva până pe 15 septembrie

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că Guvernul trebuie să anunțe data alegerilor anticipate pentru Primăria Deva până cel târziu la data de 15 septembrie, în caz contrar liberalii fiind deciși să se adreseze instanței de judecată pentru ca Executivul să stabilească o zi anume pentru viitorul scrutin.

„În cazul în care, până la data de 15 septembrie, Guvernul nu va anunța data alegerilor la Deva, vom face exact ca în alte localități în care Guvernul a refuzat să organizeze alegeri — ne vom adresa instanței pentru a obliga Guvernul să-și îndeplinească obligația legală de a organiza alegeri. Eu nu-mi aduc aminte ca Deva să fi fost condusă de PSD. (…) La ora actuală, în mod ilegitim, fără niciun fel de vot din partea devenilor, la conducerea interimară a Devei se află un reprezentant al PSD”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL, într-o conferință de presă.

Ludovic Orban a susținut că actuala administrație social-democrată a municipiului Deva nu reușit să atragă investiții, iar climatul din mediul de afaceri s-ar fi „deteriorat”.

„În Deva nu se atrag investiții, nu se atrag fonduri europene pentru proiecte, climatul investițional s-a deteriorat. Există o mare nemulțumire în mediul de afaceri legată de administrația locală. Noi vrem ca cetățenii municipiului Deva să își aleagă ei primarul, nu pesediștii de la București”, a completat Orban.

La rândul său, președintele PNL Deva, Tiberiu Balint, a spus că nivelul investițiilor din municipiu a scăzut, opinând că una din cauze este și faptul că la conducerea orașului se află un primar interimar.

„Deva se află într-o situație unică: nivelul investițiilor este la cel mai jos nivel. Doar opt lucrări se află în derulare, cu finanțare de la Primăria Deva. Nu există fonduri UE, nu sunt contracte semnate. Faptul că avem un primar interimar are un impact negativ asupra orașului”, a susținut Balint.

Fostul viceprimar al municipiului Deva, Florin Oancea, a fost desemnat oficial de conducerea organizației locale a Partidului Național Liberal să intre în cursa pentru funcția de primar al orașului, la momentul organizării de alegeri parțiale.

Partidele politice se pregătesc de viitoare alegeri locale pentru Primăria Deva după ce fostul edil Mircia Muntean (PSRO) a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare în data de 24 aprilie 2017.

AGERPRES