Primarul Petrilei a semnat primul contract de finanțare pe fonduri europene pentru reabilitarea locuințelor

Home Administrație Primarul Petrilei a semnat primul contract de finanțare pe fonduri europene pentru reabilitarea locuințelor

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, a fost prezent astăzi la Timișoara unde a semnat, la sediul ADR Vest – organismul regional de gestionare a fondurilor europene – un contract de finanțare pentru reabilitarea termică a blocului 14 din cartierul 8 Martie. Acesta este primul bloc de locuințe din orașul Petrila care urmează să fie reabilitat din fonduri europene.

Vasle Jurca reamintește însă că alte proiecte similare vor fi redepuse în 29 august pe Axa 3 a Programului Operațional Regional (POR), după ce inițial al au fost respinse de ADR Vest. ”În urmă cu un an, am depus cereri de finanțare și documentațiile aferente pentru un lot de 10 blocuri, dar numai un singur proiect a trecut atunci de faza de evaluare. Am revizuit însă și celelalte proiecte conform cerințelor finanțatorului și le vom redepune la finalul acestei luni, când se va redeschide sesiunea înscrierilor de proiecte pe această axă europeană de finanțare”, a decarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Edilul petrilean a mai declarat că, tot în această săptămână, va semna la Bucvurești, la sediul Ministerului Fondurilor Europene, un alt important contract de finanțare europeană pentru dezvoltarea orașului Petrila. ”O altă veste bună este aceea că vineri mă voi afla la București, la Ministerul Fondurilor Europene, unde voi semna un alt important contract de finanțare din fonduri europene pentru comunitatea noastră. De data aceasta este vorba despre banii pe care i-am obținut pentru constituirea Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) pentru comunitățile din zonele defavorizate, un program extrem de important pentru Petrila. Așa cum am promis, aducem bani europeni la Petrila pentru dezvoltarea comunității noastre locale. Iar acesta este doar începutul”, a mai declarat Vasile Jurca.