Sprijin acordat de către Episcopia Devei și Hunedoarei lotului olimpic de gimnastică

Home Educație Sprijin acordat de către Episcopia Devei și Hunedoarei lotului olimpic de gimnastică
Sprijin acordat de către Episcopia Devei și Hunedoarei lotului olimpic de gimnastică

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, înconjurat de un sobor de preoți, a oficiat miercuri, 9 august, o slujbă de binecuvântare la sala de antrenamente a lotului olimpic de gimnastică senioare și a lotului național de junioare din cadrul Clubului Sportiv Municipal Deva, în prezența gimnastelor și a antrenorilor acestora.

Prezența Preasfințitului Părinte Episcop Gurie în mijlocul gimnastelor a fost prilejuită de sprijinul acordat de către Episcopia Devei și Hunedoarei lotului olimpic de gimnastică, concretizat în două aparte de gimnastică de maximă necesitate pentru buna desfășurare a antrenamentelor, respectiv o Trambulină Gymnova Acrotramp Long de 12, 7 metri și o pârtie acrobatică, în valoare totală de 16.000 euro.

Potrivit unui comunicat al Episcopiei Devei și Hunedoarei, necesitatea acestor aparate sportive a fost identificată de Preasfințitul Părinte Episcop Gurie în urma vizitei efectuată de sportivele lotului olimpic și a celui național la Centrul Eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei, în data de 22 mai 2017. ”Cu această ocazie, Preasfinția sa s-a interesat de nevoile stringente ale gimnastelor în vederea maximizării performanței sportive, prin mijlocirea domnului antrenor coordonator Nicolae Forminte. Astfel, s-a identificat nevoia urgentă a două aparate sportive pe care Episcopia Devei și Hunedoarei le-a achiziționat și le-a donat lotului olimpic de gimnastică pentru desfășurarea antrenamentelor în condiții optime”, se arată în comunicat.

Această donație a Episcopiei Devei și Hunedoarei se înscrie într-o preocupare constantă a Bisericii hunedorene în sensul încurajării performanței, atât în domeniul sportiv, cât și în cel medical, cultural sau educațional, cu nădejdea vie că această faptă va mobiliza și alte inițiative particulare sau instituționale în vederea susținerii și promovării performanței în toate domeniile de interes social.