Târgul de produse second-hand de la Petroșani se mută înapoi în parcarea stadionului Jiul

Home Administrație Târgul de produse second-hand de la Petroșani se mută înapoi în parcarea stadionului Jiul
Târgul de produse second-hand de la Petroșani se mută înapoi în parcarea stadionului Jiul

Târgul de produse second-hand de la Petroșani nu va mai avea loc în incinta stadionului Jiul Petroșani, ci se mută înapoi în parcarea stadionului Jiul, de pe strada Lunca. Decizia a fost luată în ședința extraordinară a Consiliului local de miercuri, 9 august, ca urmare a unei solicitări prmite, în acest sens, din partea CSM Jiul Petroșani.

Reprezentanții clubului sportiv din Petroșani au motivat această solicitare ca urmare a faptului că meciurile de fotbal din calendarul competițional al FRF care urmează să aibă loc în anul sportiv 2017-2018 se suprapuneau cu zilele programate pentru funcționarea târguluide produse second-hand.

”Am luat în Consiliul local decizia de a muta înapoi târgul săptămânal și târgul de produse second-hand pe strada Lunca, în parcarea mare de la stadi- onul Jiul, astfel încât să răspundem solicitării venite de la CSM Jiul, pentru a nu împieta desfășurarea manifestrilor sportive din calendarul competițional al noului an sportiv”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primaul municipiului Petroșani.

Consiliul local a stabilit de asemenea și taxele care vor fi operate pentru comercianții care desfac diverse produse în cadrul acestui târg. Noile taxe sunt următoarele:

  • taxa pentru comecializare produse industriale – 1,50 lei/mp/zi;
  • taxa comercializare produse second-hand – 1,00 leu/mp/zi;
  • taxa pentru accesul cu autoturisme (marfă industrială și second-hand) – 5,00 lei/mp/zi;
  • taxa pentru desfacerea produselor agroalimentare -5,00 lei/mp/zi;
  • taxa pentru prezentarea de motociclete spre vânzare – 5,00 lei/vehicul/zi;
  • taxa pentru prezentarea de autoturisme spre vânzare – 10,00/autoturism/zi;
  • taxa pentru prezentarea de autocamioane, autobuze, tractoare, autocare etc. spre vânzare – 25,00 lei/autovehicul/zi.

Noile reglementări intră în vigoare începând cu următoarea dată de desfășurare a târgului de produse industriale și second hand de la Petroșani. Totodată, HCL 123/2015, care reglementa anterior acestei noi decizii, funcționarea târgului, a fost aborgată.