Ce faci dacă rămâi fără bani în vacanță în străinătate și cum previi această situație

Home Economie Ce faci dacă rămâi fără bani în vacanță în străinătate și cum previi această situație
Ce faci dacă rămâi fără bani în vacanță în străinătate și cum previi această situație

Ți-ai cumpărat bilete dus – întors pentru o vacanță în străinătate și ai economisit un an pentru a avea bani de buzunar și cazare în această perioadă. Și te trezești la un moment dat, cu câteva zile de a te întoarce acasă, că ai cheltuit toți banii. Tuturor ni se poate întâmpla acest lucru, oricât de organizați am fi. Dacă nu am mai fost în acea țară, nu suntem familiari cu toate obiceiurile și vrem să vizităm cât mai multe obiective turistice și să ne însușim cât mai mult din cultură, ceea ce duce întotdeauna cheltuieli mai mari decât am planificat. Totuși, dacă te găsești într-o situație asemănătoare, poți accesa credite precum împrumuturi rapide în Estonia (kiirlaenud eestis).

Înainte de a pleca în vacanță în străinătate este indicat să citești cât mai multe bloguri de călătorii pentru a avea o idee cam cât de scump este să trăiești pentru o săptămână în acea țară. Chiar dacă ai găsit transport ieftin și ai cumpărat biletele, poate chiar ai plătit deja pentru cazare, trebuie să ai și o sumă de bani într-un fond de urgență pe care să îl accesezi atunci când ajungi în situația de a nu a mai avea nici un euro în buzunar. Este important să îți iei informația din mai multe surse pentru a a-ți forma o idee cât mai amplă despre cât te va costa o vacanță în acea țară.

De asemenea, chiar înainte de a pleca este indicat să mai treci încă o dată prin site-urile obiectivelor turistice. Nu toate țările au reglementate prețurile de acces. Pentru a nu avea o surpriză neplăcută, ar trebui să îți faci un calcul cu aceste taxe. Același lucru ar trebui să îl faci și pentru mijloacele de transport în comun. Indiferent de cât de mult îți dorești să absorbi arhitectura orașului pe care îl vizitezi, nu o să poți merge foarte mulți kilometri pe jos și vei fi obligat să folosești mijloace de transport în comun. În această situație, informarea defectuoasă te va consta.

În cazul în care ai cumpărat doar biletele de avion, atunci suma din fondul de urgență ar trebui să fie mai mare. Totuși, ca să nu ai surprize foarte neplăcute, ar trebui măcar să consulți câteva site-uri care oferă cazare. Îți vei putea forma o imagine clară despre cât te va consta aceasta. Nu lua în seamă cele mai mici prețuri, ci media, deoarece la destinație există posibilitatea ca variantele ieftine să fie doar oferte limitate sau inaccesibile ție.

Orice vacanță ar trebui să aibă ca scop relaxarea. Nu lăsa banii să strice spiritul concediului, în special dacă ai plecat într-o țară străină. Într-o astfel de vacanță trebuie să vizitezi cât mai mult, să înveți tot ce poți și să te bucuri de locuri noi, nu să stai tot tipul cu ochii pe portofel pentru că se subțiază pe zi ce trece. Iar în cazul în care ajungi cu buzunarele goale, poți accesa de un împrumut rapid și fără dobândă care să îți rezolve această problemă.