Omul amfibie, Crăişorul Dunării se întoarce acasă !

Home Stiri la zi Omul amfibie, Crăişorul Dunării se întoarce acasă !
Omul amfibie, Crăişorul Dunării se întoarce acasă !

Un moment important pentru sportul românesc și moment absolut remarcabil pentru temerarul înotător din Petroșani, Avram Iancu, pornit în urmă cu mai bne de o lună în aventura Dunării, va avea loc marți, 15 august, la orele prânzului, când acesta va ajunge, pe valurile Dunării, acasă, în România.

Evenimentul este programat în jurul orei 11,00 în dreptul localității Moldova Nouă, unde sute de români care urmăresc traseul lui Avram Iancu, cel supranumit Crăișorul Dunării, sunt așteptați să-l întâmpine la revenirea în țară.

”Pentru toti compatrioții care m-au contactat și s-au aratat interesați de intrarea mea în țară, mulțumindu-vă pentru interesul acordat, vă informez urmatoarele: Nu voi putea atinge pământul românesc în dreptul localității Baziaș deoarece este ilegal. Trebuie să fac ieșirea din Serbia, la vama de la Veliko Gradiștea, care este la vreo 10 km în aval de Baziaș, pe partea dreaptă. Doar după ce fac ieșirea din Serbia am voie să ating pământul patriei mamă, în dreptul localității Moldova Nouă, unde voi și face intrarea oficială în țara, prin intermediul vămii de acolo. Așadar, pentru toti cei interesați, voi atinge pământul românesc, marți între ora 11 și 12”, informează Avram Iancu într-o postare pe pagina sa de socializare.

Pentru curajosul nostru sportiv emoția intrării în țară este dublată și de emoția de a da piept cu cea mai periculoasă zonă a fluviului, în zona Cazanelor Dunării, acolo unde curenții sunt extrem de puternici. Convinși că Iancu va trece cu bine și această nouă provocare, îi dorim succes pe ultimii aproape 1000 de kilometri ai Dunării, prin România.