Invitație în Parâng de Sfânta Maria. Accesul cu telescaunul este astăzi gratuit !

Home Cultură Invitație în Parâng de Sfânta Maria. Accesul cu telescaunul este astăzi gratuit !
Invitație în Parâng de Sfânta Maria. Accesul cu telescaunul este astăzi gratuit !

Locuitorii municipiului Petroșani, în mod special, dar și toți cei care vor să petreacă astăzi o zi frumoasă în natură, în credință și în respect față de tradițiile oamenilor de pe aceste meleaguri , sunt așteptați astăzi în masivul Parâng, acolo unde va avea loc ”Nedeia Troiței”.

Sărbătoare a momârlanilor de la poalele Parângului, Nedeia Troiței a redevenit, de câțiva ani buni o tradiție respectată cu mândrie de comnitatea locală din Petroșani, această sărbătoarea fiind dedicată prazniclui Adorimii Maicii Domnului.

Și astăzi, la troița din Parâng va avea loc o slujbă de pomenire a Sfintei Maria, la care sunt invitați să partucipe toți doritorii. Evenimentul este programat pentru ora 13,00 iar accesul în zona satului de vacanță, unde se află ridicată o troiță, este asigurat gratuit de municipalitatea din Petroșani, pe tot pacursul zilei.

”Vă invit cu drag să veniți alături de noi la Nedeia Troiței, unde vom participa la slujba și praznicul Sfintei Maria. Toată lumea este binevenită, iar Primăria asigură astăzi accesul gratuit în masivul Parâng cu instalațiile de transport pe cablu. Mă bucur că putem păstra vie tradiția acestei nedei în Parâng și că putem fi alături de oamenii care iubesc muntele, care iubesc tradițiile și care prețuiesc această mare sărbătoare dedicată Sfinte Maria”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.