Tabără națională de excelență, de istorie și cultură dacică și romană, în județul Hunedoara

Home Educație Tabără națională de excelență, de istorie și cultură dacică și romană, în județul Hunedoara
Tabără națională de excelență, de istorie și cultură dacică și romană, în județul Hunedoara

Marți, 15 august 2017 a avut loc deschiderea oficială a TABĂREI NAȚIONALE DE EXCELENȚĂ DE ISTORIE ŞI CULTURĂ DACICĂ ŞI ROMANĂ, ediția a V-a, care are loc în perioada 14 – 19 august 2017, la Centrul de Agrement Căprioara.

La eveniment au participat Prefectul Județului Hunedoara -Fabius Kiszely, Președintele Consiliului Județean Hunedoara – Mircea Bobora,  Directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara – Széll Lőrincz, Inspectorul școlar Carmen Buzatu de la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Dan Terteci, inițiatorul taberei.

Tabăra este organizată de Direcția Județeana pentru Sport și Tineret Hunedoara în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţul Hunedoara și Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, Primăriile Municipiilor Deva șu Hunedoara.

Tabăra face parte din Programul de tabere naționale și tematice finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului și își propune să răsplătească rezultatele obţinute la învăţătură şi munca depusă în timpul anului şcolar de cei mai buni liceeni din țară, precum și diversificarea acțiunilor de timp liber, vacanta, sport si turism pentru acești tineri.

Participanții sunt cei mai buni elevi de liceu din 29 de județe și Municipiul București și câte un profesor însoțitor din fiecare regiune de dezvoltare.

Programul taberei cuprinde vizite la principalele monumente istorice și culturale ale județului, activități de educație nonformală și distractive.

”Având în vedere succesul edițiilor anterioare, împreuna cu partenerii am decis ca și în acest an să recompensam în acest fel cei mai buni elevi de liceu din România. Pentru noi este o onoare ca putem să-i găzduim și să le arătăm o mare parte a locurilor istorice și culturale din județul nostru. Sunt convins că acești elevi vor deveni cei mai buni ambasadori ai turismului hunedorean”, a declarat Széll Lőrincz, director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara.