Primarul Lucian Resmeriţă a început evacuarea chiriaşilor care ocupă ilegal apartamente din fondul locativ al Primăriei Lupeni

Dezvoltarea municipiului Lupeni se derulează în paralel cu o serie de acțiuni menite să-i disciplinize pe cei care nu înțeleg că viața într-o comunitate, presupune și respectul față de un set de reguli minimale de bună conviețuire, dar și de respectul față de pevederile legislative, fie ele adoptate în plan local sau național.

În acest context, municipalitatea din Lupeni și-a propus să facă odine și în ceea ce privește gestionarea spațiului locativ al Primăriei. Astfel, după ce au fost semnalate situații în care diverse locuințe din spațiul locativ al administrației locale sunt ocupate abuziv, autoritățile locale de la Lupeni au început procedurile privnd evacuarea chiriaşilor care ocupă ilegal aceste apartamente.  Acţiunea îi vizează pe cei care deţin apartamente în chirie din fondul locativ de stat şi nu locuiesc efectiv în ele.

”În cursul acestei zile au fost emise deja și câteva somaţii de evacuare. Acestea sunt adresate pentru 10 persoane care deţin apartamente din fondul locativ al Primăriei Municipiului Lupeni, ar în cazul cărora, în urma controalelor efectuate de angajaţii Primăriei, s-a constatat că nu locuiesc efectiv în ele. Rog şi pe această cale cetăţenii care deţin informaţii despre alte asemenea cazuri, să vină în sprijinul acestei acţiuni de identificare a locuinţelor din fondul locativ de stat  ocupate abuziv de cei care nu le mai locuiesc, astfel încât Primăria să le poată redistribui persoanelor şi familiilor cu venituri reduse, care care au nevoie cu adevărat de spaţii pentru locuit”, spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.